Riihimäki palaamassa takaisin huipulle?

24.8.2003

Vielä 1990-luvun alkupuolella Riihimäellä nähtiin miesten Superpesistä. Muutaman alempana vietetyn vuoden jälkeen toiveet ovat kaupungissa jälleen korkealla, sillä Riihi-Pesis varmisti lauantaina sarjanousunsa Ykköspesikseen. Samaan aikaan Lohi (Jyväskylä) ja Ylivieska esittivät sellaisia otteita, että visiitti suomensarjaan jäi vain yhden kauden mittaiseksi.

Riihimäki oli koko kauden ylivoimainen miesten suomensarjan etelälohkossa, sillä tappiosarakkeeseen kirjattiin ainoastaan yksi merkintä. Lauantaina Tampereella kotijoukkue Manse PP joutui lisäksi pelaamaan ilman ykköslukkariaan Pekka Saukkoa. 

Lohen Ykköspesispaikka varmistui toisessa ottelussa vasta kotiutuskilpailun jälkeen. Hyvin taistellut Mäntyharjun Virkistys nousi toisen jakson viimeisessä vuorossa kahden palon tilanteessa voittoon, mutta 300-päisen yleisön pettymykseksi kotijoukkueen kausi päättyi äärimmäisen niukkaan tappioon.

Ylivieska otti Muhokselta ottelusarjan ensimmäisen jaksovoiton lukemin 13-1, mutta sen jälkeen taistelu muuttui tasaisemmaksi. Ratkaisuottelussa Muhos oli vahvasti kiinni toisen jakson voitossa, mutta henkinen kantti petti ja Ylivieska varmisti sarjanousunsa kahden harhaheittojuoksun turvin. Kuula palaa näin vuoden mittaisen suomensarjavisiitin jälkeen takaisin Ykköspesikseen. Joukkue on tehnyt vuosien varrella arvokasta juniorityötä, joten edustusjoukkueessa nähdäänkin pitkälle oman seuran kasvatteja.

Ylistaro pitkitti ratkaisua

Vaasassa on jo muutaman vuoden ajan odoteltu sarjanousua, mutta vielä sunnuntain ottelukaan ei toteuttanut toiveita. Kotijoukkue Kilpa-Veljet oli päättänyt taistella viimeiseen asti, eikä piitannut 1-0 -tappioasemasta ottelusarjassa. Ensimmäinen jakso pelattiin tasan 2-2, mutta toisella jaksolla kotijoukkueen pitävä ulkopeli romutti vaasalaisten haaveet voitosta. Jakson voittojuoksun löi Tommi Joensuu kakkossaumasta Pekka Kitinmäen tuomana. Tulinen taisto nähdään Vaasassa ensi keskiviikkona klo 17.30, jolloin voittaja lunastaa paikkansa Ykköspesiksessä. Odotettavissa on suuren urheilujuhlan tuntua myös katsomossa, sillä jo ensimmäistä lohkofinaalia seurasi Vaasan pesäpallostadionilla lähes 500 silmäparia.