Pysäyttääkö Sotkamo Pattijoen pomppukoneet?

13.9.2002

Pattijoen ja Sotkamon finaalisarjan toinen kohtaaminen nähdään lauantaina Rännärillä. Kotijoukkueella on tiukka paikka, sillä 2-0 -tappioasemasta lähteminen Sotkamoon tietäisi pelaamista veitsi kurkulla. Ensimmäisen ottelun Pattijoki aloitti hyvin, mutta lopussa vuorenvarmat pomppukoneetkin alkoivat yskiä.

Kun ennen finaalisarjan alkua etsittiin Sotkamon heikkoa lenkkiä, monet epäilivät kakkoskärjen toimivuutta. Heti ensimmäisessä ottelussa Roope Korhonen päätti näyttää epäilijöille, ettei Sotkamo pelaa ainoastaan yhdellä kärjellä. Läpilyönti kakkospesän takaa tuotti kunnarin lisäksi yhden tavallisen juoksun. Pudotuspelejä eivät välttämättä ratkaisekaan avainpelaajat, vaan voittojen taustalla on usein nimettömämpiä onnistujia. Kauden alussa epäiltiin myös Sotkamon koppariosaston pitävyyttä, mutta erityisesti loppukaudesta Markku Hylkilä ja Roope Korhonen ovat olleet varmassa kunnossa.

Kun Sotkamon heikoimmat lenkitkin ovat olleet arvioitua vahvempia, joukkueen voittaminen on äärimmäisen vaikeaa. Onnistuessaan Pattijoella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet jopa mestaruuteen asti. Ensimmäisen finaaliottelun alussa joukkue esitti sisäpeliään parhaimmillaan, kun Antti Vihtkari ja Pasi Pohjola loivat pompuilla tilanteita kuin liukuhihnalta. Myös ulkopelissä Pattijoki on vakuuttanut varmoilla otteillaan ja erityisesti Antti Mäkelän tappoheitoilla jopa Jarmo Heikkinen on ollut ajoittain vaikeuksissa.

Ensimmäisessä pelissä molemmat joukkueet pystyivät pitämään hermonsa kurissa, mutta jatkossa panokset kovenevat entisestään. Finaalisarjassa onkin tärkeää, että pelaajat keskittyvät ainoastaan omaan peliinsä. Toisessa ottelussa Pattijoen tukena on myös kotiyleisö, jota odotetaan katsomoon massoittain. Seuran ennätys, 3098 katsojaa, lienee ainakin vaarassa. Itseluottamuksen säilyttäminen takaiskuista huolimatta korostuu erityisesti Pattijoen osalta, sillä ensimmäisessä pelissä joukkueen otteissa oli nähtävissä pieni notkahdus avausjakson 3-0 -johtoaseman menetyksen jälkeen.

Lue otteluennakko Pattijoen Urheilijoiden kotisivuilta
Fanibussi Sotkamosta Pattijoelle

Miesten Superpesiksen loppuottelut

14.9. klo 13.00 Pattijoki – Sotkamo
15.9. klo 13.00 Sotkamo – Pattijoki

tarvittaessa

21.9. klo 13.00 Pattijoki – Sotkamo
22.9. klo 14.00 Sotkamo – Pattijoki

Yleisradion televisiolähetykset

La 14.9. TV 2 klo 14.45

Naisten 4. finaali Pori-Jyväskylä
Miesten 2. finaali Pattijoki-Sotkamo

Su 15.9. TV 2 klo 13 (suora lähetys)

Miesten 3. finaali Sotkamo-Pattijoki
Naisten mahdollinen 5. finaali Jyväskylä-Pori