Hämeenlinnan Paukku ja Viinijärven Urheilijat naisten Ykköspesikseen

31.8.2014

Hämeenlinnan Paukun naiset pelasivat tappiottoman kauden. Kuva: Twitter/Lasse Vartiainen.
Jyväskylän ja Lapuan lisäksi nyt myös Viinijärvellä on joukkueet sekä naisten Superpesiksessä että naisten Ykköspesiksessä. Kuva: Twitter/Viinijärven Urheilijat.

Hämeenlinnan Paukun kausi naisten suomensarjassa ei juuri paremmin olisi voinut sujua. 20 ottelustaan joukkue napsi yhtä monta voittoa ja nousi ansaitusti sarjaporrasta korkeammalle Ykköspesikseen.

Menestyksen arkkitehtejä olivat ennen kaikkea Superpesistäkin urallaan pelanneet Sanni Carlson (ent. Rehunen), Sanni Järveläinen ja Marjukka Mäkinen sekä kotiuttajajokerina onnistunut Laura Surakka.

Viinijärven Urheilijoiden edustusjoukkue kärsi puolivälierätappion Kempeleen Kiriä vastaan, mutta kakkosjoukkue päätti kautensa 11 ottelun voittoputkessa. Viimeisin niistä, toisella puolen Suomea Vaasan Mailan vieraana, tiesi nousua Ykköspesikseen. Ratkaisuottelussa voittajien parhaina palkittiin Netta Rummukainen ja Elli Kauppinen.

Naisten Ykköspesiksessä on ensi vuonna mukana myös helsinkiläinen Roihu, joka hävisi superpesiskarsinnassa Seinäjoen Maila-Jusseille suoraan voitoin 3-0.

Ruoveden Pirkat jäi naisten Ykköspesiksen runkosarjassa viimeiseksi, mikä tietää putoamista suomensarjaan.

Aiheesta lisää

Hämeenlinnan Paukun kotisivut

Teemu Kekolan kuvia Vaasa-Viinijärvi-ottelusta

Viinijärven Urheilijoiden kotisivut