Puna-Mustat vahvistuu ja tähtää Superiin

14.9.2011

Iiro Haimi siirtyy Ykköspesiksen Puna-Mustiin ja hakee ulkopelipaikkaa takakentältä.

Yksi alkusyksyn siirtopaukuista pamahti Helsingistä, kun Iiro Haimi siirtyi Hyvinkään Tahkosta Puna-Mustiin. Haimi on merkittävä vahvistus joukkueelle, joka on asettanut tavoitteekseen nousun Superpesikseen.

Päättyneellä kaudella Puna-Mustien miesten edustusjoukkue sijoittui Ykköspesiksessä hienosti seitsemänneksi. Mikko Pirhonen on tyytyväinen kauteen, vaikka pudotuspeleihin pääsykin oli todella lähellä.

– Loimme toiminnan kehittämiselle pitkäjänteisen strategian jo kesällä 2009. Tämä kausi osoitti, että aikataulussa ollaan ja ensi kauden tavoitteeksi asetetusta noususta Superpesikseen ei tarvitse luopua.

Pelinjohtajana ja valmentajana jatkavan Pirhosen mukaan kautta linjan terävöitynyt toiminta on pantu merkille myös muualla. Tämä näkyy muun muassa pelaajien lisääntyneenä kiinnostuksena helsinkiläisseuraa kohtaan. Kovimpana esimerkkinä on Hyvinkään Tahkon superpesismiehistöstä PuMuun siirtyvä Iiro Haimi.

Neljä edellistä kautta Tahkoa edustanut 23-vuotias Haimi lupaa tuoda mukanaan monipuolisuutta, urheilullisuutta ja kokemusta. Hän sanoo pelillisten syiden painaneen joukkueen valinnassa eniten.

– Tulin hakemaan vastuuta ja selkeää roolia niin sisällä kuin ulkona. Haluan auttaa joukkuetta menestymään ja samalla kehittyä itsekin. Tavoitteena on pelata ehdottomalla huipputasolla.

Pirhonen on tyytyväinen uuteen pelaajaansa ja hänellä on selvät suunnitelmat Haimin varalle.

– Iirolla tulee olemaan meillä iso rooli ykköskärjen vaihtajana. Ulkopelissä hänen pelipaikkansa löytyy takakentältä ja harjoittelu tätä varten aloitetaan piakkoin. Kyseessä on nuori ja kunnianhimoinen urheilija, josta tulee olemaan meille paljon iloa.
Joukkueeseen on liittymässä muitakin nuoria ja urheilullisia pelaajia, joiden ”parasta ennen” -päiväys on kaukana edessä.

– He potkivat meihin lisää virtaa omalla tekemisellään.

Junioritoiminta aktivoituu

PuMu kasaa talveksi B-poikien harjoitusrinkiä, josta muodostetaan ensi kaudeksi joukkue ikäluokan SM-sarjaan. Ryhmä toimii kiinteässä yhteistyössä miesten edustusjoukkueen kanssa.

– Ryhmä tarjoaa -94-syntyneille tai sitä nuoremmille mahdollisuudet ammattimaiseen harjoitteluun ja siten erinomaiset puitteet kehittyä, ryhmän päävalmentajana toimiva Mikko Pirhonen sanoo.

Pelaajavirran kääntyminen Helsinkiin päin ja junioritoiminnan aktivoituminen ilahduttavat urheilutoimenjohtaja Pirhosta, mutta on hänellä kolmaskin syy tyytyväisyyteen, nimittäin seuran talous. Tämä kausi meni nollille ja velkaakaan ei ole.

– Meillä on erinomainen tilanne tulevaisuutta ajatellen. Tästä on hyvä rakentaa ja tavoitteena ei voi olla mikään muu kuin Helsingin palauttaminen miesten pääsarjatasolle.

Teksti: Pasi Salmela