Seurasiirrot

Seurasiirtojen verkkopalvelu

Pelaajien seurasiirrot tehdään verkkopalvelun kautta. Verkkopalvelua käytetään kun pelaaja siirtyy Superpesikseen, Ykköspesikseen, suomensarjaan, maakuntasarjaan tai valtakunnallisiin A-C -nuorten sarjoihin.

​Pesäpalloliiton liittojohtokunnan päätöksellä seuraan, jolla on maksamattomia maksuja liitolle tai Superpesikselle, ei hyväksytä pelaajasiirtoja. Yhteydenotot tilanteessa joko uuteen seuraan tai Pesäpalloliittoon merja.ahokas(at)pesis.fi tai helena.koukkari(at)pesis.fi

Verkkopalvelussa pelaajan edustusoikeuden voi valita alkamaan välittömästi verkossa tekopäivästä ja kellonajasta tai myöhemmin valittuna aikana. Edustusoikeus alkaa, mikäli kirjaamismaksu suoritetaan eräpäivään mennessä. Pelaajan edustusoikeus vanhassa seurassa päättyy välittömästi siirron teon tai siirtoon valitun alkamisajan jälkeen.

Huom. Seurasiirto ei kirjaudu, mikäli kirjaamismaksu maksetaan ilman viitettä, väärällä viitenumerolla tai väärällä summalla. Siirto poistuu järjestelmästä 12 vuorokauden jälkeen, mikäli kirjaamismaksua ei suoriteta 8 vuorokauden kuluessa laskun eräpäivästä.

Mikäli pelaaja pelaa ja seurasiirtoa ei ole tehty tai siirto ei ole voimassa (=maksettu), katsotaan pelaaja edustuskelvottomaksi (kilpailumääräykset § 22).

Yksityiskohtaiset siirtomääräykset löytyvät keväällä julkaistavista Kilpailumääräyksistä 2017.

Seurasiirtolomaketta ei toimiteta liittoon

Uusi seura varmistaa ennen siirron tekoa pelaajan vanhalta seuralta, että pelaajalla on oikeus siirtyä uuteen seuraan ja siirtoon on pelaajan/huoltajan hyväksyntä. Seura hankkii siirtoon tarvittavat allekirjoitukset 4 vuorokauden kuluessa siirron voimaantulosta ja arkistoi allekirjoitetun siirron viiden (5) pelikauden ajan. Mikäli allekirjoitettua siirtoa ei pyydettäessä pystytä toimittamaan liittoon, seuraa sakkomaksu (aikuiset 1000 €, nuoret 500 €).

Allekirjoitetun ja maksetun seurasiirron tallennus verkkopalveluun

Kun pelaajan seurasiirtoon on saatu kaikkien osapuolien allekirjoitukset ja kirjaamismaksu on maksettu, voit halutessasi tallentaa siirron seurasiirtojen verkkopalveluun. Pääset tallentamaan siirtopaperin ohjelmaan siirron tekijän sähköpostiin lähetetyn linkin kautta 8 vuorokauden ajan kirjaamismaksun eräpäivästä.

Tiedoston nimi – Tallenna tiedosto pelaajan nimellä
Hae (selaa) allekirjoitettu siirto koneeltasi, siirrä ja tallenna.

Kun siirto on tallennettu ja maksettu määräajassa, näkyy siirtolistalla Siirto tallennettu -sarakkeessa – Kyllä.

Tallennetussa siirrossa on oltava kaikkien osapuolien allekirjoitus (pl välivuosia 2 tai enemmän). Mikäli ohjelmaan tallennetun seurasiirron kirjaamismaksua ei suoriteta (pl. välivuosia 5 tai enemmän), ei pelaajan edustusoikeus ole uudessa seurassa voimassa.

Huom. Siirron tallennus on vapaaehtoista.

Sarjatason nosto siirron kirjaamisen jälkeen

Mikäli pelaaja on kirjattu alemmalle sarjatasolle ja hänet halutaan myöhemmin nostaa korkeammalle sarjatasolle, lähetetään asiasta liittoon lähtöseuran kirjallinen hyväksyntä sekä maksetaan mahd. lisäkirjaamismaksu samalla viitenumerolla kun ensimmäinen kirjaamismaksu on maksettu. Ilmoitus tehdään nettilomakkeella tästä.

Siirron purkaminen

Määräaikainen seurasiirto sekä 4-lomakesiirto voidaan purkaa kaikkien osapuolien (vanha ja uusi seura, pelaaja) yhteisellä kirjallisella ilmoituksella. Siirtoja ei voi purkaa aikuisten sarjojen osalta 21.7. jälkeen ja nuorten sarjojen osalta 1.6. jälkeen. Ilmoitus tehdään nettilomakkeella tästä.

Siirtolomakkeet on jaoteltu seuraavasti:

  • Täysseurasiirto – Superpesis, miesten Ykköspesis
  • Määräaikainen seurasiirto – Superpesis, miesten Ykköspesis
  • Täysseurasiirto – naisten Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-pojat, B-nuoret, C-nuoret
  • Määräaikainen seurasiirto – naisten Ykköspesis,suomensarja, maakuntasarja, A-pojat, B-nuoret, C-nuoret
  • 4-siirto vuonna 1996-2004 syntyneestä pelaajasta - A-pojat, B-nuoret, C-nuoret

Täyttöohje

1. Täytä pelaajan perustiedot (etu- ja sukunimi, henkilötunnus) ja siirron tekijän yhteystiedot. Varmista pelaajan lähtöseuran hyväksyntä.
Huom. ohjelma tunnistaa pelaajan henkilötunnuksen perusteella (tunnus tallentuu ohjelmaan koodina eikä tule näkyviin siirtolomakkeeseen eikä kirjattujen siirtojen listalle).

Valitse: Seuraava vaihe

2. Siirron tiedot. Ohjelma ilmoittaa tällä sivulla, onko ko. pelaajalle jo tehty samalle kaudelle seurasiirtoa ja onko siirto kirjattu=maksettu. Valitse uuden siirron tyyppi.

Valitse: Edellinen vaihe tai Seuraava vaihe

3. Valitse alasvetolaatikosta pelaajan kasvattajaseura, vanha seura (=lähtöseura) sekä ilmoita pelaajan mahdollisten välivuosien määrä.

Mikäli pelaajalla on vähintään kaksi (2) välivuotta, täytä lomakkeeseen välivuosien määrä. Mikäli välivuosia on 2 tai enemmän, siirtolomakkeeseen ei tarvitse lähtöseuran allekirjoitusta. Jos pelaajalla on välivuosia viisi (5) tai enemmän, seurasiirrossa ei ole kirjaamismaksua. Seurasiirto on tehtävä aina kun pelaajan seura vaihtuu.

Mikäli pelaajan kasvattajaseura ei ole vielä määräytynyt (synt. v. 2004 tai sen jälkeen), valitse alasvetovalikosta "ei määräytynyt".

4. Valitse seuraavaksi alasvetolaatikosta uusi seura ja sarjataso/t, mille edustusoikeutta haetaan sekä ilmoita, milloin pelaajan edustusoikeus uudessa seurassa astuu voimaan.
Vaihtoehdot ovat: välittömästi siirron lähetyksestä tai valittuna päivänä ja kellonaikana.

Huom. Mikäli uudella seuralla on maksamattomia maksuja liitolle/Superpesikselle, siirron teko päättyy tähän.

Ilmoita määräaikaisessa seurasiirrossa siirron vuokra-aika. Mikäli pelaaja on vuokralla uudessa seurassa koko kauden, on siirron päättymispäivämäärä 1.10.2017. Lyhytaikaisemmissa vuokrasiirroissa siirto purkautuu automaattisesti lomakkeessa ilmoitetun päivän jälkeen. Pelaajan edustusoikeus vanhassa seurassa astuu voimaan seuraavana päivänä.

Kohta 5 koskee vain Superpesistä sekä miesten Ykköspesistä

5. Mikäli pelaajasta on maksettu kasvattajaseuralle kertamaksu 2004 tai 2005 Super- tai Ykköspesikseen, rastita oikea tieto. Lista pelaajien kertamaksuista löytyy tämän sivun vasemmasta palkista Seurasiirrot -linkin alta. Mikäli pelaajan nimeä ei löydy listalta, ohita kohta vaihtoehdolla "ei maksettu".

Kasvattajaseuran vuosimaksu maksetaan pelaajista, jotka ovat syntyneet 1992 tai myöhemmin. Mikäli pelaaja on syntynyt 1991 tai aikaisemmin, valitse vaihtoehto "ei vuosimaksua". Katso poikkeukset Pelaajasiirtojärjestelmä 2017 ohjeesta. Mikäli vuosimaksua ei ole sovittu, käytä täyttäessä ko. sarjan maksimivuosimaksua.

Jos pelaajasta tehdään toinen seurasiirto samalla siirtokaudella ja kasvattájaseuralla on oikeus esim. eri sarjatasojen väliseen erotukseen, kirjoita summa kohtaan "Sovittu summa". Mikäli ko. pelaajasta on jo ensimmäisen tälle kaudelle tehdyn seurasiirron yhteydessä maksettu täysi ko. olevan sarjatason vuosimaksu, valitse vaihtoehto "ei vuosimaksua".

Valitse: Edellinen vaihe tai Seuraava vaihe

6. Siirron esikatselu. Tarkasta siirron tiedot ja mikäli siirron tiedot ovat oikein, valitse: Lähetä siirto. Mikäli korjattavaa löytyy, palaa takaisin: Edellinen vaihe. Korjaa tiedot, valitse: Seuraava vaihe. Kun tiedot ovat oikein: Lähetä siirto.

7. Siirto suoritettu. Tältä sivulta saat tulostettua siirtolomakkeen allekirjoituksia varten sekä tilisiirron kirjaamismaksun suoritusta varten. Saat tallennettua siirtolomakkeen, mutta sitä ei voi enää muokata. Kirjaamismaksu on suoritettava eräpäivään mennessä. Siirron tekijän sähköpostiin on lähetetty tämän sivun osoite. Siirron tietoihin pääsee siirron tekopäivästä alkaen ja vielä 8 vuorokauden ajan laskun eräpäivän jälkeen. Siirto poistuu ohjelmasta 12 vuorokauden jälkeen, mikäli kirjaamismaksua ei suoriteta 8 vuorokauden kuluessa laskun eräpäivästä.

Varmista pelaajan edustusoikeus eli siirron kirjautuminen pesisnetin siirtolistasta. Siirto kirjautuu listalle, kun kirjaamismaksu on suoritettu viitenumeroa käyttäen ja summa on oikea (huomioi pankkiviive 2 - 3 pvää).