Tuplaturva

Tuplaturva sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen. Vakuutettuina ovat mukaan liittyneet lajiliitot ja niiden piirit, alueet ja jäsenseurat. Vakuutuksen piirissä ovat myös liikunnan ja urheilun aluejärjestöt sekä Olympiakomitea.

Lue lisää Tuplaturvasta täältä. 

PDF-tiedostoTuplaturva 2018 (403 kB)

VAKUUTUKSEN VOIMAANTULO

Vakuutus tulee voimaan 1.1.2018 ja päättyy 31.12.2018.

VAKUUTUSNUMEROT:
Tapaturmavakuutus 16-550-119-2
Vastuuvakuutus 16-549-997-7

TOIMINTAOHJEET VAHINKOTILANTEISSA

TAPATURMAVAHINGOSSA:

Suosittelemme tapaturmatilanteessa hakeutumaan hoitoon Pohjola Sairaalaan tai OPn lääkärikumppanille. Kiireellisissä tapauksessa loukkaantunut voi mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin. Lääkärikumppaneidemme yhteystiedot ja toimintaohjeita löydät osoitteesta vahinkoapu.op.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 0303 0303. Pohjola Sairaalassa tuki- ja liikuntaelinten vammoja hoitavat maamme huippuihin lukeutuvat ortopedit. Varaa aika osoitteessa pohjolasairaala.fi tai soita numeroon 010 2578 100. Täytä vahinkoilmoitus kirjautumalla verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi sivulla www.op.fi. Vakuutuksenottajan tai tilaisuuden järjestäjän tulee tarvittaessa varmentaa tapahtuman ja henkilön kuuluvan vakuutuksen piiriin.

Toimita pyydettäessä tarvittavat selvitykset maksutta OPhen:
OP Vakuutus/Yksityistapaturma
Info 6
Tunnus 5010451
00003 VASTAUSLÄHETYS

Merkitse viitteeksi vahinkotunnus, jos se on tiedossa.

Korvauksenhakija maksaa hoitokulut ensin itse ja hakee Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu.

Useimmat hoitolaitokset hoitavat sairausvakuutuksen osuuden Kelasta puolestasi. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisistä kuiteista.

Saatuasi Kelasta korvauksen, toimita Kelan antama alkuperäinen korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista. Liitä mukaan alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.

VASTUUVAHINGOSSA:

Kun tieto vahingosta on tullut tai korvausvaatimus on esitetty, on vahingosta ilmoitettava vakuutusyhtiölle mahdollisimman pian. Tee vahinkoilmoitus verkossa osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Valitse ensin oikeasta ylälaidasta ”Yritysasiakkaat” ja sitten ”Toiminta ja vastuu” -laatikosta kohta ”Yritykseni aiheutti toiminnallaan vahinkoa toiselle” ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. Mikäli asian käsittelyssä tarvitaan lisätietoja, pyytää käsittelijä niitä vahinkoilmoitukseesi tutustuttuaan. Annamme asiassa korvauspäätöksen, kun meillä on kaikki korvausvastuunne selvittämiseksi ja vahingon määrän arvioimiseksi tarvittavat tiedot.

Huom! Vahinkoilmoituksen voi tehdä vain vakuutuksenottaja (vakuutuksenottaja on joko vakuutukseen kuuluvan seuran, liiton tai Suomen Olympiakomitea ry:n työntekijä). Jos olet vahingonkärsinyt, ota yhteyttä vahingonaiheuttajaan.