Kaksoisedustusoikeus

Kaksoisedustusoikeussopimuksien verkkopalvelu

Aikuisten sarjoissa pelaajalle voidaan myöntää ns. kaksoisedustusoikeus. Oikeus mahdollistaa pelaamisen kahdella eri sarjatasolla joko omassa seurassa tai toisessa seurassa myöhemmin esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Muilla sarjatasoilla pelaamisen osalta noudatetaan eri sarjatasoilla pelaamisen säännöksiä.

Sopimusmalleja on kaksi. Oman seuran kaksoisedustusoikeus ja kahden seuran välinen kaksoisedustusoikeus. Seura voi toteuttaa molempia sopimusmalleja, mutta niihin nimettyjen pelaajien kokonaismäärä voi olla joukkuekohtaisesti enintään kolme (3) ylöspäin ja kolme (3) alaspäin. Kahden seuran välisessä sopimusmallissa pelaajan oikeudet voi omistaa kumpi tahansa sopijaseuroista. Kahden seuran välisessä sopimuksessa joukkueiden sarjataso ei voi olla sama.

Pelaajalla voi olla kauden aikana vain yksi kaksoisedustusoikeus. Farmijärjestelmäsopimukseen nimetty pelaaja ei voi saada kaksoisedustusoikeutta.

Kaksoisedustusoikeutta koskevat määräykset: materiaalisalkku

Verkkopalvelun ohjeet

Kaksoisedustusoikeussopimuksien teko on samassa yhteydessä seurasiirtojen sekä farmisopimusten verkkopalvelun kanssa. Valitse vaihtoehdoista joko Oman seuran kaksoisedustussopimus tai Kahden seuran välinen kaksoisedustussopimus.

Oman seuran sopimuksessa tarvittavat tiedot:
seuran nimi
sopimukseen nimettävien pelaajien nimet ja syntymävuodet
sarjatasot, mitä sopimus kunkin pelaajan kohdalla koskee
puheenjohtajan nimi
ilmoittajan yhteystiedot

Kahden seuran sopimuksessa tarvittavat tiedot:
sopimusseurat
sopimukseen nimettävien pelaajien nimet ja syntymävuodet
sarjatasot, mitä sopimus kunkin pelaajan kohdalla koskee
molempien seurojen puheenjohtajien nimet
ilmoittajan yhteystiedot

Tietojen täytön jälkeen valitse - seuraava vaihe

Tämän jälkeen saat ruudulle sopimuksen tiedot, pelaajat ja kaksoisedustusoikeussopimuksen maksajan tiedot.

Valitse - takaisin tai lähetä tiedot

Lähettämisen jälkeen saat ruudulle lähettämäsi tietojen lisäksi sopimuspohjan, johon lisätään seurojen allekirjoitukset. Pelaajan/huoltajan allekirjoituksien sijaan seura/seurat vakuuttavat, että sopimuksessa mainitut pelaajat/huoltajat ovat hyväksyneet sopimuksen eli heidän allekirjoituksiaan ei tarvita. 

Lisäksi saat ruudulta suoraan laskun sopimuksen kirjaamismaksun (100 €/pelaaja) suoritusta varten. Jos verkossa tehtyä kaksoisedustussopimusta ei ole maksettu 8 vuorokauden kuluessa, astuu voimaan 300 euron lisäkirjaamismaksu. Lisämaksun voimaantulosta ilmoitetaan sopimuksen tekijän sähköpostiin 31.5. jälkeen.

Allekirjoitettu sopimus toimitetaan Pesäpalloliittoon vain pyydettäessä.

Päivitysavaimen käyttö

Kaksoisedustusoikeussopimuksen täytön ja lähettämisen jälkeen pääset tarvittaessa täydentämään sopimuksen pelaajalistaa. Jokainen verkossa tehty sopimus saa oman päivitysnumeron. Numerosarja löytyy hyväksytyn sopimuksen otsikkokentästä sekä lähetetään sopimuksen ilmoittajan sähköpostiosoitteeseen.

Pelaajan lisäys jälkikäteen sopimukseen

Kirjoita verkkopalvelun  alhaalla olevaan kenttään (päivitä sopimusta) sopimuksen päivitysavainnumero. Ruudulle aukeaa tekemäsi sopimus, johon voit nyt lisätä pelaajan/jia.

Pelaajan poisto sopimuksesta

Mikäli tehdystä sopimuksesta halutaan poistaa pelaaja/jia, toimitetaan siitä seurojen ja pelaajan hyväksymä yhteinen kirjallinen ilmoitus. Ilmoitus tehdään nettilomakkeella tästä.