Suomen baseball-yhteisö hakee potkua suosiosta maailmalla

7.3.2014

Baseball jatkaa voittokulkuaan maailmalla. Kansainvälisestä menestyksestä toivotaan piristysruisketta myös kotimaan toimintaan.

Baseballin ja softballin suosio ei ole laantunut maailmalla, vaikka toivottua päätöstä ei tullutkaan paluusta olympialaisten ohjelmaan. Kun urheiluliigat asetetaan suuruusjärjestykseen yleisömäärien perusteella, baseball on valloittanut kolme kärkisijaa. Olympiahaaveita kasvattaa Japanissa tehty mielipidemittaus, jonka vastaajista lähes 70 prosenttia toivoo baseballin ja softballin lisäämistä Tokion olympiaohjelmaan 2020.

Yhdysvalloissa kukoistuskausi sen kuin jatkuu. Suosikkiurheilulajia kysyttäessä baseball sijoittuu toiseksi heti ilmiselvän ykkösen, amerikkalaisen jalkapallon, jälkeen.

 

– Kova lento on päällä. Baseball kasvattaa suosiotaan sekä Yhdysvalloissa että muualla maailmassa. Kiitos kuuluu erityisesti MLB:lle, jonka yleisömäärät ovat suuremmat kuin millään muulla urheiluliigalla. He ovat aktiivisesti panostaneet lajin näkyvyyteen joka puolella maailmaa, Suomen Baseball- ja Softball-jaoston puheenjohtaja Tony Jones kiittelee.

 

– Erilaisten jakolinjojen runtelemassa maailmassa urheilu rakentaa yhteisiä siltoja. Baseballia pelataan niin köyhien slummeissa kuin ammattilaisstadioneilla ja poliittisesti hyvin erilaisissa maissa Venezuelasta Japaniin. Baseball täyttää urheilun kansoja ja ihmisiä yhdistävän tehtävän täydellisesti, Jones jatkaa.

 

Suomessa pallonlyöntipelien perinnettä edustaa vahvasti pesäpallo. Baseball ei halua viedä suomalaisten kansallispeliltä mitään pois, vaan tuoda rinnalle uuden kansainvälisen ulottuvuuden.

 

– Baseball on nykyään osa Pesäpalloliittoa eli kaikki pallonlyöntipelit ovat yhtä suurta perhettä. Näin sen kuuluu ollakin. Toivon, että kansainvälinen menestys nostaa baseballin ja softballin suosiota myös Suomessa. Kun siihen lisätään pesäpallon vahva asema, saadaan tuplasti positiivinen lopputulos, Jones sanoo.

 

Baseball on näkyvästi esillä viikonlopun GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Lyöntitunnelissa yleisö pääsee aitoon baseball-tunnelmaan ja kokeilemaan lyömistä syöttökoneesta tulevaan palloon. Uutena viitepelinä esittelyssä on kickball. Baseball- ja softballpiste löytyy sijainnista 7n21.

 

Lisätietoa GoExpo-messuista löytyy osoitteesta http://goexpo.fi.

Aiheesta lisää

Baseball ja softball Suomessa

Japanilaiset haluavat baseballin olympialaisiin (englanniksi)

Baseball-liigat keräävät yleisöä hurjia määriä (englanniksi)

Baseball toiseksi suosituin Yhdysvalloissa (englanniksi)