Pesäpallo sai uuden välinevalmistajan

25.2.2014

Pesäpallotehdas Lakaveka on vaihtanut omistajia. Toiminta jatkuu uudella ilmeellä ja nimellä Suomipesis Oy. Yrityksen tavoitteena on valmistaa laadukkaita, mutta samalla edullisia välineitä pesäpalloilijoille.

Aluksi toiminta keskittyy pesäpallojen ja -mailojen tuotantoon.

– Tavoitteena on ennen kaikkea tasalaatuinen, kestävä ja edullinen pallo, yksi omistajista, itsekin Ykköspesistä pelannut Teemu Lassila naulaa.

– Myynnissä on jo Suomi Bomber -mailoja, mutta lähiaikoina tulossa on kokonaan uusi mailamallisto. Suunnitelmissa on myös laajentaa valikoimaa myöhemmin muihin pesistuotteisiin, Lassila jatkaa.

Muillakin omistajilla on vahva pesäpallotausta. Timo Laine pelasi aikanaan Superpesistä Jyväskylän Kirissä ja Haminan Palloilijoissa. Pauli Korhonen tunnetaan pitkäaikaisena seuravaikuttajana.

Pesäpallot tarkassa syynissä

Pesäpalloille soveltuva mittausjärjestelmä valmistui vuonna 2003. Erityisesti pallojen kimmo-ominaisuudet haluttiin vakioida tiettyjen raja-arvojen sisään.

– Takavuosina Suomipallo tunnettiin huomattavan kimmoisana pallona, mutta sellaisia Suomi-palloja ei enää nähdä. Toimitamme pallomme testattaviksi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskukseen, jotta ne ovat varmasti määräysten mukaisia ja tasalaatuisia, Lassila toteaa.

– Viralliset välineet käydään läpi ja hyväksynnät annetaan myöhemmin keväällä, kertoo puolestaan Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen.

Suomipesis Oy:n tuotteita myyvät jälleenmyyjät eri puolilla Suomea. Varsinkin isompia tuote-eriä voi myös tiedustella suoraan valmistajalta.

Aiheesta lisää

Suomipesiksen uudet kotisivut