Viinijärven Urheilijat: "toimintaa ja tunnelmaa - sata vuotta"

10.2.2014

Liikuntajärjestöjen henkeen sopivasti juhlavuotta vietetään Viinijärvellä myös itse tekemisen merkeissä. Kuva: viu.fi.

Viinijärven Urheilijoiden satavuotisjuhlavuosi avattiin seuran entisten puheenjohtajien kahvitilaisuudella Pärnävaaran hiihtokeskuksessa. Paikalla olivat Niilo Huikuri, Esko Jokiniemi, Esko Keijonen, Seppo Nykänen, Liisa Timonen sekä Timo Palander, joka seuran varapuheenjohtajan ominaisuudessa toimi myös tilaisuuden isäntänä.

Seura tiivistää juhlavuoden sanoman logossaan ”toimintaa ja tunnelmaa - sata vuotta”. Juhlavuoden on tarkoitus näkyä ViU:n toiminnassa pitkin vuotta.

Kun kyseessä on urheiluseura, juhlintakin on liikunnallista. Keskiviikkona alkoi koko helmikuun ajan jatkuva aikuisten hiihtokoulu Pärnävaaralla yhteistyössä Liperin Hiihtoseuran kanssa. Ikäihmisten liikuntatapahtumaan Viinijärvellä 27.3. lähti yhteistyökumppaniksi Liperin kunta. Tavoitteena on saada mukaan jopa sata senioria.

Juhlavuotta vietetään työn ja touhun merkeissä

Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään Viinijärven koulukeskuksessa sunnuntaina 18.5. klo 13.00. Samana päivänä klo 17.00 pelataan juhlaotteluna ja syksyllä uuden pinnoitteen saaneen Pallokentän vihkiäisotteluna naisten Superpesistä, kun ViU:n vieraaksi saapuu Kirittäret Jyväskylästä.

Juhlavuoden kunniaksi ViU sai järjestettäväkseen naisten Liitto-Lehdistö-ottelun. Se pelataan pallokentällä 18.6. klo 17.00. Tämän arvo-ottelun ympärille on suunnitteilla ”pesäpalloa yöttömässä yössä” eli junnupelejä, puulaakiotteluita ja erilaisten haastejoukkueiden tuimia taistoja vuorokauden ympäri.

Kolmas juhlavuoteen vahvasti liittyvä ottelu pelataan 23.7. Mansen Räpsä -ottelun yhteydessä järjestetään Liperin kunnan kesäasukkaiden rantakalatapahtuma.

Kiivaan pesiskesän jälkeen on syksylle suunnitteilla myös muutamia liikuntatapahtumia, joiden ajankohdat ja sisällöt tarkentuvat myöhemmin. ViU on julkaissut katkeamattoman ketjuna kausijulkaisua ViU-Pesis jo 32 vuotta. ViU-Pesis numero 33 ilmestyy juhlavuosinumerona myös tänä keväänä ennen sarjakauden alkua. Lehti tulee olemaan koko seuran sadan vuoden taivalta luotaava numero, jossa ViU:n (entinen Taipaleen Vekara) tärkeitä tapahtumia ja seurassa vaikuttaneita henkilöitä esitellään.

Syksyllä juhlavuoden päätteeksi valmistuu seuran historiikki. Se painottuu vuosiin 1994-2014, sillä ensimmäiset 80 vuotta kattava historia tehtiin vuonna 1994.

Talouden vakavaraisuus turvattava

Puheenjohtajien kahvittelun lomassa Jaakko Hirvonen esitteli seuran talousasioita. Hirvosen sanoin ViU:n tilanne on samanlainen kuin useimmilla urheiluseuroilla eli talous on tiukoilla. Jotta mahdollisuudet Superpesiksen pelaamiseen Viinijärvellä turvataan tulevaisuudessakin, talous on saatava tasapainoon, varainhankintaa tehostettava ja talkootyötä lisättävä.

Juhlavuoteen liittyen ViU on käynnistänyt Pallokentälle tontinvarauskampanjan ja perustanut 100-vuotisjuhlarahaston. Näin kertyvistä varoista muodostetaan tukirahasto, josta vuosittain tuetaan jotain seuratoiminnan osa-aluetta. Lopuksi Hirvonen haastoi entiset puheenjohtajat kartuttamaan juhlarahastoa.

Talousasioista keskusteltiin vilkkaasti ja muisteltiin myös tapahtumia vuosien varrelta. Tilaisuuden päätteeksi tehtiin leppoisa hiihtolenkki Pärnävaaran hyväkuntoisilla laduilla.

Aiheesta lisää

Viinijärven Urheilijoiden kotisivut