Pasi Pirinen Pohjois-Karjalan kaikkien aikojen paras

29.5.2013

Pasi Pirinen, kautta aikojen pohjoiskarjalan paras pesäpalloilija. Kuva Niilo Hirvonen.
Pirinen ja Kohonen Kiteen mestaruusjuhlissa v. 2005. Kuva Niilo Hirvonen.
Äänestyksen kolmas oli Jukka Holttinen. Kuva Niilo Hirvonen.

Kiteeläinen Pasi Pirinen valittiin pohjoiskarjalan kaikkien aikojen parhaaksi pesäpalloilijaksi. Sanomalehti Karjalaisen järjestämässä äänetyksessä Pirinen oli selvä ykkönen, hän sai 2020 ääntä. Asiantuntija raadista (46 jäsentä) Pirisen ykköseksi nimesi 34. Myös Karjalaisen yleisöäänetyksessä koko pelaajauransa ajan Kiteellä pelannut Pasi Pirinen oli selvä ykkönen.

Kakkosena äänestyksessä oli Toni Kohonen, joka sai 1390 pistettä ja kolmanneksi raati valitsi kivitalon korkuisista tolppasyötöistä tunnetun lukkarilegendan Jukka Holttisen. Jukka sai raadilta 805 ääntä, mutta yleisöäänestyksessä Holttinen oli toinen.

Raadin äänetysksessä neljäs oli maaninkalaislähtöinen, Kiteellä pelannut; Jarmo Rönkä ja viidentenä Viinijärven Urheilijoiden Eeva Karttunen, Eevan pistesaldo 380. Kymmenen parhaan listalle pääsivät myös pitkän linjan kiteeläinen pesäpallovaikutta Raimo Toropainen ja Imatralla pelannut, vuoden 1963 lukkariksi valittu, Matti Pippola.
 
Pasi Pirinen pelasi pääsarjassa 23 kautta. Ulkopelissä Pasin tontti oli kakkospolttajana. Hienolta uralta kaapissa on 3 kultaista, 3 hopeista ja yksi pronssinen SM-mitali. 13 Idän pelipaidassa esiintynyt Pirinen valittiin kaksi kerta vuoden pesäpalloilijaksi. Hienon uransa Pasi päätti kaudella 2009 ja suorran huipulta, hänet palkittiin Itä-Länsi ottelun kentän parhaan pelaajana.