Helsinki ja Tampere palaavat superpesiskartalle

4.12.2012

Mansen Räpsä ja Roihu Helsingissä ovat ensi kaudella vastakkain superpesisottelussa. Kuva: Jorkki.

Superpesiksen hallitus on tehnyt päätöksen superpesispaikkojen myöntämisestä sekä Mansen Räpsälle Tampereelta että Roihulle Helsingistä.

Toinenkin paikka pääsarjaan aukesi, kun Ylihärmän Pesis-Junkkarien lisäksi Petojussit Seinäjoelta teki tänään tiistaina päätöksen luopua sarjasta. Naisten Superpesistä pelataan näin 12 joukkueella kaudella 2013.

– Naispesäpallo on viihdyttävää urheilua ja sen suosio on kasvamaan päin. Superpesiksen hallitus näkee mielellään sarjan leviämisen uusille paikkakunnille, vaikkei poisjääntejä tietenkään kukaan toivo. Tulevaisuus näyttää, onko tässä sysäys myös miespesäpallon suosion kasvulle suurissa kaupungeissa, Superpesiksen hallituksen puheenjohtaja Heikki Takamäki toteaa.

Mansen Räpsä Tampereelta on viime vuosina kehittänyt ansiokkaasti toimintaansa lähialueyhteistyön ja akatemiatoiminnan vauhdittamana.

– Superpesikseltä erittäin pitkän linjan päätös, tähtäimet on asetettu selkeästi pidemmälle tulevaisuuteen. Tämä kertoo siitä, mihin suuntaan lajia halutaan viedä, seuran päävalmentaja Juha Antikainen kiittelee.

– Uskomme, että pesäpallo iskee läpi Pirkanmaalla ja saamme positiivista julkisuutta ja boostia toiminnallemme. Ensi kesänä nähdään loppuun asti taisteleva Mansen joukkue. Meidän pitää olla ylpeitä siitä, mitä teemme ja näyttää se yleisölle, Antikainen jatkaa.

Unelma Superpesiksen paluusta on totta nyt myös Helsingissä.

– Tämä on aivan hillitöntä, fiilikset ovat todella hyvät. Töitä on tehty todella paljon ja annettu oman seuran kasvateille mahdollisuuksia. Tämä on iso piristysruiske koko pääkaupunkiseudun pesäpallolle, Roihun puheenjohtaja Leila Vasama toteaa.

– Lähtöoletus on, ettemme lähde vain käymään Superpesiksessä, vaan pysymme siellä. Suurella intohimolla haluamme kehittää toimintaamme eteenpäin, Vasama jatkaa.

Seinäjoella naispesäpallolle haetaan puolestaan uutta alkua.

– Seuran sisäiset ristiriidat sekä sitä kautta aiheutunut resurssi- ja toimijapula pakottivat tähän vaikeaan ratkaisuun. Välillä meillä meni hyvin ja välillä huonosti, mutta nyt pääsemme ainakin aloittamaan puhtaalta pöydältä. Seinäjoen naispesäpallo tulee vielä, Petojusseista kerrotaan.

Vuonna 1957 perustettu helsinkiläinen Roihu on pelannut historiansa aikana 27 kautta pääsarjatasolla ja voittanut neljä SM-hopeamitalia. Roihu putosi Superpesiksestä kauden 1997 päätteeksi. Tampereella pelattiin viimeksi Superpesistä 2001 Mansen Pesäpallon nimellä. Seuran kukoistuskausi osui mestaruusvuoteen 1984 ja kahteen pronssiseen kauteen sen ympärillä. Mansen Räpsä on tulevana kesänä ensimmäistä kertaa edustettuna pääsarjatasolla.

Superpesiksessä ovat nyt mukana Suomen suurimpien kaupunkien seutukunnat, kun Helsingin ja Tampereen lisäksi sarjassa pelaavat Kempeleen Kiri, Kirittäret Jyväskylästä ja Turku-Pesis.