Juha Korhonen ”uransa loppuun asti Tahkossa”

7.9.2012

Juha "Kore" Korhonen iskee vaarallisesti vasemmalta. Kuva: Jorkki.

Juha Korhonen on allekirjoittanut pitkän sopimuksen kasvattajaseuransa Hyvinkään Tahkon kanssa. Korhonen on pelannut Tahkossa yhtäjaksoisesti Superpesistä kaudesta 1999 lähtien ja jatkaa seuran väreissä ainakin seuraavat kolme vuotta eli syksyyn 2015 saakka. Tästä eteenkinpäin sopimusta tarkastetaan vuosittain.

Korhosella on takanaan monilla mittareilla uran paras kausi. Yhdeksikön paras lyöjä tehoin 11+60, kaikkien aikojen kunnariennätys, kärkilyönti- ja tehopistetilastojen voitot sekä uran seitsemäs Itä-Länsi kertovat 32-vuotiaan Tahko-ikonin olevan yhä hirmuisessa kunnossa.

– Myös yleisölle iso kiitos, sillä viime kesänä oli Pihkalassa taas mukavaa pelata, kun väki eli ja kannusti joukkueen mukana. Toivottavasti samanlainen hurmos jatkuu myös tulevina vuosina, Korhonen odottaa.

Ajatuksena on, että Korhonen jatkaa uransa loppuun asti Tahkon paidassa. Korhosella olisi ollut optio kaudesta 2013.

– Lähtökohtaisesti olin ajatellut mennä vuosi kerrallaan, mutta sitoutuvani loppu-uraksi Tahkoon. Seura halusi kuitenkin tehdä kolmevuotisen sopimuksen, johon itsekin pikkupohdinnan jälkeen olin valmis sitoutumaan. Nyt pelataan kolme vuotta, jonka jälkeen katsotaan vuosi kerrallaan mikä on terveystilanne ja motivaatio jatkon suhteen. Totta kai myös se, että mahdunko enää joukkueeseen, Korhonen toteaa.

Tulevalla kaudella Tahkon omat nuoret lupaukset jatkavat joukkueessa, taas vuoden kokeneempina. Uusina kasvoina ovat jo sopimuksensa allekirjoittaneet Kiristä siirtyvä Kimmo Carlson ja Kiteellä viimeksi pelannut paluumuuttaja Pasi Kokkonen.

– Tähän pitkään sopimukseen selkeänä syynä on myös se, että uskon että seura on menossa voimakkaasti eteenpäin ja sitä kautta menestysmahdollisuudet ovat tulevina vuosina entistä paremmat. Vielä, kun ensi kauden joukkue on jo tällä hetkellä valmiimpi kuin koskaan minun 14-vuotisella Tahko-urallani, Korhonen hymähtää.

Yksi pesäpallokesän huippuhetkistä on tulevana vuonna myös arvo-ottelutapahtuma, joka palaa Hyvinkäälle yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Itä ja Länsi ovat vastakkain viidessä huippuottelussa 12.–14.7.2013.

Juha Korhonen

  • 364 ottelua Superpesiksen runkosarjassa
  • Runkosarjassa 51 kunnaria, 447 tavallista, 254 tuotua, 1960 kärkilyöntiä
  • Kärkilyöntiprosentti runkosarjassa 63,2
  • Seitsemän Itä-Länsi-ottelua, yksi Liitto-Lehdistö
  • SM-mitalit: 1-1-1 (mestaruus 2007)
  • Seurat: Hämeenlinnan Paukku 1998 (Ykköspesis), Hyvinkään Tahko 1999-