HardKore

22.7.2012

Viime vuonna kentän parhaana palkittu Juha Korhonen ei saanut tänä vuonna palkintoa, mutta oli silti joukkueensa parhaimmistoa.

Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen on toistaiseksi annetuilla näytöillä yksi vahva ehdokas vuoden pelaajaksi. Miesten Superpesiksessä. Kaiken kokenut Tahko- ikoni pelaa uransa parasta kautta eikä meno hiipunut sunnuntaina Itälännessäkään.

 Avausjaksolla tosin hieman takelteli, kuten muullakin Lännen joukkueella, mutta toisella jaksolla Korhonen oli johdattamassa joukkojaan tuttuun tapaan. Tasoituspinna 1-1:een oli Lännelle todella tärkeä. Koren saldo lopulta 0+2.

- Ensimmäinen jakso oli jotenkin todella vaikea koko porukalle. Omatkin näpit tuntui olevan ihan vinossa, mutta en kyllä tiedä miksi. Toisella jaksolla porukka sitten pelasi sillä tasolla, millä odottaa saattaa, Korhonen kiteytti ottelun jälkeen.

Vahva myös ulkopelissä

Korhonen pelaa, kuten sanottu hurjaa sesonkia. Lyöjätilaston kärkisijoilla keikkuva kakkosvahti on kotiuttanut hurjalla 77%:n teholla. Vastaavaan lukemaan ei ole superpesiksen lähihistoriassa ylletty.

- Onhan tämä varmasti yksi parhaista kausista itselle. En tiedä, mistä vire tulee, en mä ainakaan mitään ihmeellistä ole talvella tehnyt. Itseluottamus on tietysti juuri nyt aika kovalla tasolla ja sekin auttaa, urallaan vain Tahkoa edustanut Korhonen pyöritteli.

Korhonen onnistui sunnuntain kahden lyödyn juoksun lisäksi erinomaisesti myös ulkona. Kakkosvahti luki läpi ottelun peliä erinomaisesti ja tekikin tukun tärkeitä paloja etenkin toisella jaksolla.

- Tällä kaukalomaisella kentällä oli aika mukavaa pelata, kun pystyi tuota rajaa jättämään huoletta hieman auki, Korhonen sanoi.

Ura päätökseen Tahkossa?

Urallaan vain kasvattajaseuraansa Tahkoa edustaneelle Korhoselle luulisi riittävän viime vuosien näytöillä kysyntää myös muissa seuroissa. Vieläkö kokenutta pelimiestä houkuttaa lähteä katselemaan lajia muualta käsin?

- Paha sanoa. Eipä mua ole mihinkään kyseltykään sitten 2005 vuoden jälkeen. Kai ne ajattelee, että siellä Tahkossa se aina vaan pelaa, Korhonen  naurahti.

- Ja toisaalta en tiedä, kannattaako nyt lähteä. Meillä on aika hyviä nuoria tässä tulossa porukkaan ja parilla täsmähankinnalla voisimme saada kovan joukkueen kasaan. Ei meiltä 2007:kään kukaan mitään odottanut, Korhonen huomautti.