Lipottaret B-tyttöjen mestarisuosikki, Kempeleen Kiri varmistanut historiallisen SM-mitalin

24.8.2016

B-tyttöjen Suomen mestaruus jää Pohjois-Suomeen: Juhliiko Oulun Lipottaret (vas.) jälleen vai yllättääkö Kempeleen Kiri? Kuva: Lipottaret/KeKi.

Pesäpallon B-tyttöjen Suomen mestaruus ratkeaa Pohjois-Suomen paikallistaistossa. Vuoden takainen mestari Oulun Lipottaret on vahva ennakkosuosikki voitettuaan tähän mennessä kaikki kesän mittaan pelaamansa 42 jaksoa juoksuerolla 376-48. Kempeleen Kiri on jo varmistanut seurahistoriansa ensimmäisen B-tyttöjen SM-mitalin, joten joukkue pääsee loppuottelusarjaan vapautunein mielin haastajana.

Syyskuussa 2014 Ouluun perustettu uusi nais- ja tyttöpesäpallon erikoisseura Lipottaret on aloittanut taipaleensa häikäisevällä tavalla. Ensimmäinen kausi toi B-tyttöjen Suomen mestaruuden ja nousun Ykköspesikseen. Vuotta myöhemmin seuran B-tytöt ovat jälleen loppuottelussa ja edustusjoukkue on varmistanut nousun Superpesikseen.

– Positiivinen vire on joukkueen ympärillä ja joukkue pysyy hyvin kasassa. Tytöt ovat sitoutuneita joukkueeseen, luotasi seuran hallituksen jäsen Sami Määttälä jo tulevaisuuteen.

Kempeleen Kiri on myös pelannut tyttöjen Superpesiksessä hienon kauden. Rasitteena on ainoastaan neljä tappiota, kolme Lipottaria ja yksi Jyväskylän Pesistä vastaan. Pudotuspeleissä Kempeleen B-tytöt jättivät puolivälierissä Pesäkarhut Porista ja välierissä Hyvinkään Tahkon voitoitta. Seurahistorian ensimmäinen B-tyttöjen SM-mitali on vähintään hopeinen.

Pronssiottelussa ovat vastakkain sekä samassa alku- että jatkolohkossa pelanneet Hyvinkään Tahko ja Fera Raumalta. Jatkosarjan voitot menivät tasan pistein 3-3. Alkulohkossa Fera haki täyden potin Hyvinkäältä, jossa pronssiottelut aloitetaan Tahkon kotiedun myötä huomenna torstaina.

Tyttöjen Superpesis: Loppuottelu (2 voittoa)

Pe 26.8.
Oulu-Kempele 17.30

Su 28.8.
Kempele-Oulu 13.00

Ma 29.8.
Oulu-Kempele 17.00 Tarvittaessa

Tyttöjen Superpesis: Pronssiottelu (2 voittoa)

To 25.8.
Hyvinkää-Rauma 17.30

Ma 29.8.
Rauma-Hyvinkää 17.00

To 1.9.
Hyvinkää-Rauma 17.00 Tarvittaessa

Aiheesta lisää

Oulun Lipottaret kotisivuillaan

Kempeleen Kirin B-tytöt

Tahkon Leidit avaa kotikentällään Raumaa vastaan

Feran B-tytöt