Näyttelijä Antti Luusuaniemi: "Ensimmäiset ulkotreenit aina yhtä jännittävä kokemus"

20.3.2012

– Mikään ei voittanut sitä tunnetta, kun sain pallon ensimmäisestä pompusta kiinni, mies irtosi kolmoselta ja pääsin tälläämään pallon laakana kotipesään ennen etenijää, sanoo Antti Luusuaniemi. Kuva: pesa-kiilat.fi.

– Kevät etenee ja kohta on edessä pesäpalloilijan paras hetki. Ensimmäiset ulkotreenit olivat minulle aina yhtä jännittävä kokemus. Ulkoharjoituksissa selvisi, oliko talven puuduttavista juoksu- ja voimatreeneistä ollut hyötyä, kertoo näyttelijä Antti Luusuaniemi, A-poikien Suomen mestari Hyvinkään Tahkosta 1997.

Luusuaniemi kirjoittaa näkemyksiään Haapajärven Pesä-Kiilojen kotisivuilla, "suomalaisia ajatuksia liikunnasta ja pesäpallosta" -juttusarjassa. Kovakätinen koppari voitti Hyvinkään Tahkossa A-poikien Suomen mestaruuden ja pelasi Hämeenlinnan Paukun paidassa Ykköspesistä.

– Suurin vahvuuteni oli heittokäsi ja nopeus. Mikään ei voittanut sitä tunnetta, kun sain pallon ensimmäisestä pompusta kiinni, mies irtosi kolmoselta ja pääsin tälläämään pallon laakana kotipesään ennen etenijää, Luusuaniemi fiilistelee.

Suosikkinäyttelijällä on selkeä viesti junioripesäpalloilijoille.

– Urheilu, oli laji mikä tahansa, on tärkeää kasvavalle nuorelle. Se kehittää niin fyysisiä kuin henkisiäkin ominaisuuksia tavalla, joita on vaikea saada muualta. Se vaikuttaa itsetuntoon positiivisesti niin onnistuessa kuin epäonnistuessakin. On yllättävän tärkeää epäonnistua ja huomata, ettei se ole maailmanloppu.

Luusuaniemi valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2004. Hänet muistetaan parhaiten Suomen Kansallisteatterin lavalta, useista tv-sarjoista, kuten Helsingin herra sekä elokuvista Täällä Pohjantähden alla, Mannerheim ja Veijarit.

Vuosaari-elokuvan osalta ohjaaja Aku Louhimies teki ratkaisunsa. Luusuaniemi siirrettiin seuraavan elokuvan päärooliin vapaaottelijaksi, sillä Louhimies halusi tehdä yhdestä Vuosaari-tarinasta kokonaan oman pätkänsä. Ensi-ilta nähtäneen vuoden 2013 puolella.

Aiheesta lisää

Lue Luusuaniemen terveiset kokonaisuudessaan Haapajärven Pesä-Kiilojen sivuilta


Kaisa Mäkäräinen samalla palstalla