Aleksi Mäkelä: "lopettaneita pelaajia touhuamaan junnujen kanssa"

17.2.2012

Turku-Pesis juhli nousua maakuntasarjasta suomensarjaan viime syksynä. Kuva: Turku-Pesis.
Aleksi Mäkelä edusti Superpesiksessä Hyvinkään Tahkoa. Kuva: Birgit Harinen.

10 kautta pesäpallon kahdella ylimmällä sarjatasolla riittivät Aleksi Mäkelälle, joka lopetti huipulla kauteen 2010. Matkan varrella muun muassa mestaruuden Hyvinkäällä 2007 voittanut Mäkelä ei kuitenkaan malttanut jäädä täysin sivuun, vaan on parasta aikaa mukana palauttamassa turkulaista miespesäpalloa suomensarjaan.

Aluksi takki oli tyhjä, mutta palo pesäpalloa kohtaan ei hävinnyt mihinkään. Mäkelä toimii tätä nykyä sekä juniorivalmentajana että rakentamassa turkulaisen miespesäpallon tulevaisuutta. Turku-Pesis nousi viime vuonna maakuntasarjasta suomensarjaan ja palautti kaupungin miesten kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2004.

– Suunta on oikea (turkulaisessa miespesäpallossa). Juniorivalmennuksen roolia ei voi ikinä korostaa liikaa. Toivottavasti meitä lopettaneita pelaajia innostuu jatkossa enemmänkin junnujen kanssa touhuamisesta. Junnuikäisenä opitaan luonnollisesti perustekniikat ja pelin ajattelu, mutta vanhempiin junioreihin mennessä pitäisi oppia myös harjoittelemaan kunnolla. Ja paljon. Se on ainoa tie huipulle, Mäkelä kirjoittaa Turku-Pesiksen miesten blogissa.

Turku-Pesis pelaa tulevalla kaudella miesten suomensarjan etelälohkossa. Muut joukkueet lohkossa ovat Hyvinkään Tahko 2, Jokioisten Koetus, Kinnarin Pesis 2006 Järvenpäästä, Loimaan Palloilijat Junioripesis, Mynämäen Vesa, Pöytyän Urheilijat, Riihi-Pesis Riihimäeltä, Manse PP Tampereelta ja Vihdin Pallo.

Aiheesta lisää

Aleksi Mäkelän kirjoitus kokonaisuudessaan Turku-Pesiksen blogissa