Itä-Länsi näkyy maksuttomalla kanavalla 2016 ja 2017

1.2.2016

Juha Tikkanen iloitsee pesäpallon vahvasta tv-paketista kahdelle seuraavalle vuodelle.

Pesäpalloliitto tiedotti miesten Superpesistä ja Itä-Länsi-tapahtumaa koskevasta uudesta tv-sopimuksesta viime viikolla. Hyvä yhteistyö Nelonen Median kanssa saa jatkoa. Uutuutena kuusi ottelua nähdään maksuttomalla Nelonen-kanavalla, joten uudetkin katsojat pääsevät helposti tutustumaan viihdyttävään, monipuoliseen, nopeaan ja taktisesti oivaltavaan nykypesäpalloon.

Kaksi ensi kesän ottelua on jo lyöty lukkoon. Maailman parhaat pesäpalloilijat näkyvät jopa kuusinumeroiselle määrälle suomalaisia naisten ja miesten Itä-Länsi-otteluissa.

 

Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta, miten merkittävästä sopimuksesta onkaan kysymys?

 

– Pesäpallon vahva tv-näkyvyys on nyt varmistettu kahdeksi seuraavaksi vuodeksi tutun ja luotettavan yhteistyökumppanin kanssa. Kaikki vaihtoehdot tutkimme huolellisesti läpi ja selvästi parhaimpaan lopputulokseen pääsimme. 35 suoran ottelulähetyksen pakettia vahvempaa näkyvyyttä ei pesäpallon historiassa ole ollut ja sen täydentävät maksuttoman kanavan ottelut. Pidän sopimusta erittäin positiivisena lajin ja seuratoiminnan kannalta – varsinkin, kun vuoteen mahtuu useita urheilun suurtapahtumia.

 

Mikä merkitys on maksuttomilla lähetyksillä?

 

– Oikeastaan ilmaisia tv-lähetyksiä ei ole olemassakaan. Kotimaisista palloilusarjoista ei ole valmista kuvaa välitettäväksi, vaan kaikki pitää tuottaa itse ja jonkun pitää se kaikki maksaa. Siihenkin nähden 35 ottelun paketti on erittäin merkittävä.

 

– Myös Pesäpalloliitossa on tehty kovaa työtä ja panostuksia tv-sopimuksen aikaansaamiseksi. Katsojille maksuton lähetys tuo huippupesäpallon kaikkiin koteihin ympäri Suomen ja kasvattaa katsojalukuja. Olen erittäin tyytyväinen, että tähän ratkaisuun päästiin yhteistyössä Nelonen Median kanssa. Lisäksi yhteistyökumppanit saavat uuden näkyvyyselementin.

 

– Samalla on muistettava otteluiden kokonaismäärä. Lajin suurkuluttajat ja aktiiviset toimijat saavat seurata viikoittain Superpesiksen suoria ottelulähetyksiä.

 

Itä-Länsi näkyy vapailla kanavilla sekä 2016 että 2017. Eikö pelota, että televisiointi vie katsojia paikan päältä?

 

– Päinvastoin, näemme maksuttomat tv-lähetykset ehdottomasti lisäarvona, josta hyötyvät pesäpallon ystävät, jotka eivät syystä tai toisesta pääse paikan päälle.

 

– Uudistuva Itä-Länsi on ottelutapahtuma, jonka voi täysin kokea vain paikan päällä. Monet lajin ulkopuolisetkin ovat kehuneet tapahtuman tunnelmaa ja elämyksellisyyttä. Meillä on suuri halu parantaa katsojakokemusta entisestään sekä Kouvolassa ensi kesänä että Imatralla 2017. Tarkoitus on myös lisätä uusia mausteita tapahtumaan, mistä tiedotamme kevään mittaan lisää.

 

– Pesäpallon ystäville Itä-Länsi on yhteinen kohtaamispaikka, jossa tavataan tuttuja eri puolilta Suomea. Pelaajille arvo-otteluvalinta on yksi uran ehdottomista kohokohdista. Itä-Länsi on koko suomalaisessa urheilukentässä poikkeuksellinen menestystarina.

 

Entä naispesäpallon tv-näkyvyys tulevalla kaudella?

 

– Nelonen Median kanssa tehty sopimus koskee miesten Superpesistä ja Itä-Länsi-tapahtumaa. Naisten Superpesiksen osalta neuvottelut ovat vielä kesken, mutta uskon, että meillä on tiedotettavaa helmikuun aikana. Syksyn loppuottelulla Jyväskylä-Lapua oli komeasti Finnpanelin mukaan 108 000 katsojaa, mikä on todella hurja luku vertailtaessa moniin muihin urheilulähetyksiin. Superpesis on jo vuosia ollut Suomen suosituin naisten palloilusarja, mistä pesäpalloväki voi syystäkin olla ylpeä.

Aiheesta lisää

Nelonen Media jatkaa miesten Superpesiksen tv-yhteistyökumppanina

​Ruutu+:n Superpesis-sivu