Reijo ”Hepeli” Salo on poissa

1.12.2015

Reijo "Hepeli" Salo tunnettiin myös omintakeisesta kiinniottotyylistään. Kuva: jyvaskylankiri.fi.

Vuoden lukkari, Suomen mestari, Jyväskylän Kirin legenda ja kolminkertainen Itä-Länsi-pelaaja Reijo ”Hepeli” Salo on nukkunut pois 74 vuoden iässä sunnuntaina 22.11. Salo menehtyi pitkäkestoisen vakavan sairauden murtamana.

Juonikas lukkari oli sisäpelissä taitava vaihtolyöjä ja kotiuttaja. Mestarijoukkueen 1964 kakkosvahti Timo Hakanen ja mestarijoukkueen 1982 valmentaja Tapio Rauhamäki muistelevat Kirin sivuilla omintakeista vuoden urheilukuvaksikin päätynyttä kiinniottotyyliä.

– Hänellä oli hallussaan sellainen kiinniotto, jollaista en ole nähnyt kenenkään tekevän, en ennen häntä enkä sen jälkeen. Kotiutustilanteessa hän asetti – silloin kuin vain suinkin mahdollista – jalkansa kotipesärajan sisäpuolelle ja kaatui vartalo suorana eteenpäin räpyläkäsi eteen ojennettuna ja niin ajoitettuna, että linjasta heitetty laakapallo tarttui räpylään optimaalisella 50-100 cm korkeudella.

Tulisieluinen lukkari eli pelissä mukana joka solullaan, mikä tiesi monesti sanallista ryöppyä tuomareille.

– En muista kenenkään muun kuin hänen saaneen 1960-luvulla jäähytuomiota, joka silloin merkitsi kahden vuoronparin huilia siinä ottelussa, Hakanen ja Rauhamäki kirjoittavat.

Pelaajauran jälkeen menestys sai jatkoa pelinjohtajana. Hepeli luotsasi Kirin miehet mestariksi 1982. Pelinjohtajana häntä kuvattiin oivaltavana ja yllätysvalmiina taktikkona.

Pesäpalloliitto ja Superpesis kunnioittavat Reijo Hepeli Salon muistoa ja ottavat osaa omaisten suruun.

Aiheesta lisää

Timo Hakasen ja Tapio Rauhamäen muistokirjoitus