Pohjoisen joukkueet hurjina tyttöjen Superpesiksessä, Oulu ja Kajaani loppuotteluun

10.9.2015

Lipottarien seurahistorian ensimmäinen kausi on antanut aihetta juhlaan. Kuva: Oulun Lipottaret.

Nais- ja tyttöjoukkueiden kausi hipoo täydellisyyttä Kajaanissa ja Oulussa. Kajaanin Pallokerho nousi naisten Superpesikseen ja Oulun Lipottaret Ykköspesikseen. Seuraavaksi seurojen B-tyttöjoukkueet ovat vastakkain tyttöjen Superpesiksen loppuottelussa. Pohjoisen vahvaa menestystä täydensi juhlavuottaan viettävä Kempeleen Kiri, joka ylsi kahdeksan parhaan joukkoon.

Lipottaret on ollut vahvassa vedossa koko kauden. Alku- ja jatkosarjan lohkovoittojen jälkeen sama meno jatkui pudotuspeleissä, vaikka Hyvinkään Tahko yllättikin joukkueen kotikentällään. Välierissä Jyväskylän Pesistä eivät pystyneet auttamaan edes naisten Superpesiksen tähtipelaajat Noora Patrikainen ja Iina Valkeejärvi. Sen sijaan kentällä juhlivat Lipottarien pelaajat palkittujen Katrina Määttälän ja Eveliina Lämsän johdolla.

Kajaani on haastanut Lipottaria vahvasti kaikissa sarjavaiheissa tähän asti. Kotietu on kuitenkin ollut valttia. Välierissä Kajaani pudotti pronssiotteluun hallitsevan mestarin Lapuan Virkiän, joka tosin antoi ykköslukkarinsa Elli Katteluksen levätä ennen lauantaista naisten loppuottelua. Kajaanin parhaina palkittiin ratkaisuottelussa Iina Lehtinen ja Reeta Liuski.

Molemmissa kaupungeissa palataan vuosien tauon jälkeen B-tyttöjen mitalikantaan. Kajaanin Pallokerho vei kahden hopean jatkoksi mestaruuden 2008. Oulun Lippo on voittanut B-tyttöjen SM-kultaa 1997-98 ja viidesti SM-hopeaa. Lipottaret perustettiin vuosi sitten, joten seuralla ei luonnollisesti aiempia mitaleita ole.

Oulu-Kajaani: keskinäiset tällä kaudella

21.5.2015: Oulu-Kajaani 2-0 (5-3,5-1)
29.6.2015: Kajaani-Oulu 2-0 (4-1,3-2)
7.8.2015: Oulu-Kajaani 2-1 (6-5,5-11,1-0)

Tyttöjen Superpesis: mitaliottelut

Ti 15.9.
1. loppuottelu: Oulu-Kajaani 16.30
1. pronssiottelu: Jyväskylä-Lapua 16.30

To 17.9.
2. loppuottelu: Kajaani-Oulu 16.30
2. pronssiottelu: Lapua-Jyväskylä 16.30

Avoin
Oulu-Kajaani Tarvittaessa
Jyväskylä-Lapua Tarvittaessa

Aiheesta lisää

Lipottaret avaa loppuottelusarjan kotonaan

KPK:n tytöt pelaavat Suomen mestaruudesta

Kainuun Sanomat: KPK SM-finaaliin