Hirvoselle, Ilkolle ja Paloniemelle kolmas Ykköspesiksen Itä-Länsi

28.5.2015

Miesten Ykköspesiksen historian kolmas Itä-Länsi-ottelu pelataan Haminassa perjantaina 5.6. kello 18. Mukana on kolme pelaajaa, jotka olivat mukana myös aiemmissa kahdessa arvo-ottelussa.

Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti Ilkka Hirvonen ja kajaanilaislähtöinen Mika Ilkko pukivat Idän paidan ylleen Hyvinkäällä 2004. Lapualla pesisoppinsa saanut Jarkko Paloniemi esiintyi jo silloin Lännen riveissä. Edellisvuonna ja tulevassa arvo-ottelussa koko kolmikko pelaa Lännelle.

 

Haminassa nähdään runsaasti pääsarjataustaisia pelaajia. Yli 100 superpesisottelun kokemuksellaan ovat mukana Kempeleen Kirin Jyri Kyllönen, kuopiolaisen Puijon Pesiksen Mikko Lahtinen ja Aleksi Mäkelä, tamperelaisen Manse PP:n Joonas Eirola ja Jarkko Paloniemi sekä Oulun Lippo Pesiksen Ilkka Hirvonen, Hannu Huuskonen, Ville-Pekka Jokinen ja Matti Korhonen. Heistä Eirola, Huuskonen ja Lahtinen ovat pelanneet myös miesten Itä-Länsi-ottelussa.

 

Tusinalle pelaajista edessä on ensimmäinen aikuisten Itä-Länsi-ottelu. Haapajärven Pesä-Kiilojen Jani Pylkkä, Haminan Palloilijoiden Jani Ahonen, Kempeleen Kirin Jyri Kyllönen, Jani Lassila ja Heikki Savikoski, Oulun Lippo Pesiksen Ville-Pekka Jokinen ja Matti Korhonen, Puijon Pesiksen Aleksi Mäkelä, Siilinjärven Pesiksen Erno Tuomainen ja Tuisku Tuovinen sekä Ylivieskan Kuulan Jani Moilanen valmistautuvat arvo-otteludebyyttiinsä.

 

Valinnoista ovat vastanneet Idän puolella Rauno Tuomainen Siilinjärveltä ja Lännen Petri Huhtala Haapajärveltä. Pelinjohtajina joukkueiden taktiikan luovat Kuopion Jari Karjanlahti ja Siilinjärven Janne Korva Idälle sekä Kempeleen Juha-Matti Ranta ja Tampereen Sami Heikkinen Lännelle.

 

Länsi on voittanut molemmat tähän asti pelatut miesten Ykköspesiksen arvo-ottelut. Viime vuonna Itä vei avausjakson, mutta Länsi veti pidemmän korren supervuorossa kentän parhaana palkitun Jarkko Paloniemen johdolla. Molemmat ottelut ovat keränneet nelinumeroisen määrän katsojia lehtereille. Hyvinkäällä Itä-Länsi-tapahtuman yhteydessä 2004 pelattua ottelua seurasi 1061 silmäparia. Viime vuonna Haminassa paikan päällä oli 1419 katsojaa.

Aiheesta lisää

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-joukkueet 2015