Sami Haapakoski on kaikkien aikojen etenijäkuningas

18.5.2014

Sami Haapakoski ja ennätyspallo. Kuva: Tomi Olli.
Sami Haapakoski on nyt etenijätilastossa kaikkien muiden yläpuolella. Kuva: Jukka Rasimus.
Sami Haapakoski sai onnittelut suoraan entiseltä ykköspaikan haltijalta, Janne Vuoriselta. Kuva: Jukka Rasimus.

Pesäpallon kaikkien aikojen tilastoennätyksiä on pistetty viikonlopun aikana uusiksi. Eilen Sotkamon Jymyn Toni Kohonen nousi miesten pesispörssin ykköseksi ja tänään sunnuntaina Vimpelin Vedon Sami Haapakoski otti omiin nimiinsä kaikkien aikojen etenijäkuninkaan tittelin. Haapakoskella on nyt 648 tuotua 314 ottelussa, kun Janne Vuorinen ylsi urallaan 647 tuotuun 399 ottelussa.

Juuri hienommin ei olisi kärkipaikan vaihtuminen voinut tapahtua. Haapakoski sai onnittelut tuodusta juoksusta numero 648 suoraan tilastokakkoseksi pudonneelta Janne Vuoriselta, joka toimii vastustajana olleen Joensuun Mailan pelinjohtajana. Vimpelin voittoa lukemin 1-0 (0-0,6-2) ja historiallista hetkeä todisti 1911 katsojan vahvuinen kotiyleisö Saarikentällä.
 
Haapakosken pääsarjaura alkoi hyvin epätavallisesti suoraan pudotuspeleistä 2001. Neljäs kausi kasvattajaseuran Ylivieskan Kuulan ykköspesisjoukkueessa päättyi runkosarjaan ja pelit jatkuivat Pattijoen Urheilijoiden SM-pronssille yltäneessä superpesisryhmässä.
 
Vuoden pesäpalloilija 2009 on voittanut etenijäkuninkuuden seitsemän kertaa ja kuudesti viimeisten seitsemän kauden aikana. Nyt alkanut kausi on pääsarjatasolla jo 14:s. Itä-Länsi-otteluissa Haapakoski on pelannut yhtäjaksoisesti kaudesta 2004 lähtien eli viime vuonna Hyvinkäällä osui kohdalle 10. valinta. Seitsemästä SM-mitalista kaksi on kultaisia, Pattijoen Urheilijoiden riveissä 2008 ja Vimpelin Vedon joukkueessa 2010.

Aiheesta lisää

Kaikkien aikojen etenijätilaston kärki