Kuin Hauskat kotivideot -sarjasta – leirikuvaaja Risto Oja-Lipasti bongasi kaksi hulvatonta klippiä kesän leireiltä

6.9.2018

Sotkamon Jymy ja Alajärven Ankkurit kohtasivat Seinäjoen Nuorisoleirillä. Kuva: Marja Mäkelä/Nuorisoleiri 2018.
Risto Oja-Lipasti taltioi kameraansa ottelun tapahtumia jälkipolville näytettäväksi. Kuva: Marja Mäkelä/Nuorisoleiri 2018.

Yli 30 vuotta pesäpalloleirejä kuvannut Risto Oja-Lipasti on hyvällä tuulella. Ainakin tässä vaiheessa päätös pitää, kuvaushommat saavat nyt jäädä ja pääpaino suuntautuu musiikkiin. Oja-Lipasti on kuitenkin fiilistellyt eri vuosien leirivideoita ja nostaa esiin pesäpallokansan nähtäväksi kaksi hulvattoman hauskaa klippiä viime kesältä.

Pesäpallokentällä ja varsinkin nuorimpien junioreiden otteluissa kaikki on mahdollista. Mitä vaan saattaa sattua ja tapahtua. Se on pesäpalloa aidoimmillaan.

Annetaan Risto Oja-Lipastin itse kertoa videoista, joihin on linkit kuvausten alla.

Kolme identtistä lyöntiä

Kouvolan Tenavaleirillä pelattiin E-poikien pelisarjan ottelua Loimaa - Vaasa. Lyömään asettui Loimaan jokeripelaaja Manu Knaapinen. Eivätpä ole lyöntitreenit menneet hukkaan, sillä kolme identtistä vetoa lähti kohti ykkösvahtia! Erittäin terävänä oli Vaasan Mailan Joel Ahomäki napaten varmasti kaikki räpyläänsä. Olipa hieno ja harvinainen pelitilanne. Sekä sisä- että ulkopelaaja tekivät onnistuneita suorituksia.

Linkki videoon: https://youtu.be/CUajRO1uC1g

Tuomarointi sattuu joskus kipeästi

Nuorisoleirillä Seinäjoella pelattiin C-poikien kilpasarjan ottelua Sotkamo - Alajärvi. Kakkospesällä oli tuomarina Kärsämäen Katajan taustajoukoista Juha Ojala. Lyömään asettui Alajärven Ankkureista Jere Peltomäki.

Ei ehtinyt Juha kissaa sanomaan, kun melkoinen pommi hänet kaatoi. Oli onneakin, ettei päähän osunut. No, eipä siinä lopulta pahemmin käynyt ja yleisön antamat aplodit olivat ansaitut.

Linkki videoon: https://youtu.be/EYo_aw0gMBY

Asianosaiset ovat antaneet hyväksyntänsä videoiden julkaisuun.

Aiheesta lisää

Risto Oja-Lipasti maaliskuussa: "One more year"