Valtakunnallisen leirin järjestäminen on organisaation mestarinäyte

1.8.2018

Oulun Lippo Junioreiden Aino Kesti syöttää ja Ulvilan Pesä-Veikkojen Verna Myllymaa valmistautuu lyöntisuoritukseen Seinäjoen Nuorisoleirillä. Kuva: Linnea Laatikainen.

Parhaillaan käynnissä oleva C-junioreiden Nuorisoleiri Seinäjoella huipentaa pesäpallon leirikesän 2018. Pelkästään neljälle valtakunnalliselle leirille on osallistunut 415 juniorijoukkuetta. Kotimatkalle on lähdetty ikimuistoisten kokemusten ja hyvän fiiliksen kera.

Positiiviset kokemukset eivät synny itsestään, vaikka tärkeintä onkin otteluiden lomassa kavereiden tapaaminen, elämykset ja yhteisten tarinoiden rakentaminen. Leirien järjestäjiltä vaaditaan laatua sekä onnistumisia niin eri vastuualueilla kuin yhteistoiminnassa.

– Leiriorganisaatioon kuuluu 17 ihmistä, joilla kaikilla on omat vastuualueensa. Omaan vastuualueeseen sitoudutaan ja siitä huolehditaan. Niin myös tällä leirillä, toteaa Seinäjoen Nuorisoleirin leiritoimikunnan puheenjohtaja Sanna Puhtimäki.

Leirin pyöriminen jouhevasti eteenpäin edellyttää perusasioiden hallintaa korkealla tasolla. Majoitus, ruoka, logistiikka ja ottelut muodostavat kivijalan, joka ei saa pettää.

– Ruokaa on onneksi riittänyt täällä kaikille. Hyväksikin sitä on kehuttu. Se on tietenkin paras kiitos tänne keittiölle, myhäilee Nuorisoleirin ruokailusta vastaava Terhi Niemelä.

Oma lukunsa ovat poikkeustilanteet. Niiden toteutumisen todennäköisyys on hyvin pieni, mutta tilanteen osuessa kohdalle etukäteissuunnittelun ja -varautumisen merkitys nousee todella korkealle.

– Ikinä ei voi luottaa siihen, että aiemmilla leireillä ei ole sattunut mitään todella pahaa. Aina pitää olla valppaana ja valmiina kaikkeen. Itsestä ja kaverista on pidettävä leirilläkin huolta, muistuttaa Nuorisoleirillä turvallisuudesta vastaava Jarkko Kotala.

Leiriorganisaatiot ovat jokaisella leirillä tehneet upeaa työtä sekä mahdollistaneet elämyksiä liikunnan parissa lapsille ja nuorille. Korvaamatonta apua ovat antaneet eritoten merkittävimmät sidosryhmät.

– Kaupunki mahdollistaa meille pelikentät ja on suopea näiden leirien järjestämistä kohtaan. Tämän luokan leirejä olisi mahdoton järjestää ilman kaupungin tukea, Nuorisoleirin johtaja Marko Korpela kiittelee.

Aiheesta lisää

Lisää Jenni Anttilan haastatteluja Nuorisoleiriltä

Live-lähetys Nuorisoleirin YouTubessa Kotijoukkue-Areenalta

Päivän ottelut Pesistulospalvelussa

Nuorisoleiri Seinäjoella 29.7.-3.8.