Pandoja ja pesäpalloa – pesiskoulut pyörivät ympäri Suomea

11.6.2018

Ähtärissä on innostuttu pesäpallosta. Kuva: PPL, Läntinen alue.
Pesis on kivaa luonnonkauniilla kentällä Varkaudessa! Kuva: PPL, Savo-Karjalan alue.
Pesis on lyönyt läpi Sastamalassa. Kuva: PPL, Keskimaan alue.

Unohtakaa koulujen päättyminen, sillä maailman kivoimmat koulut pyörivät parasta aikaa eri puolilla Suomea. Kyse on tietenkin pesiskouluista, jotka tempaavat mukaansa suurissa määrin lapsia ja nuoria. Tiedot alueilta kertovat ilahduttavasti useista uusista pesäpalloinnostuksen valtaamista paikkakunnista.

Yhtenä esimerkkinä pandoistaan tunnettu eteläpohjalainen Ähtäri on tekemässä paluuta pesäpallokartalle Ähtärin Urheilijoiden nimellä. Seura käynnisti G-tyttöjen harjoitukset viime kesänä ja sai lapset innostumaan aktiivisten vetäjien tuella.

– G-tytöt osallistuvat Läntisen alueen sarjatoimintaan. Joukkue pelaa kesän aikana 10 sarjapeliä ja osallistuu Etenee-leirille Porissa. Toukokuun lopulla seura käynnisti pojille tarkoitetun pesiskoulun, joten sama tavoite on asetettu poikien sarjatoimintaan ensi vuodelle, seurakehittäjä Juha Kuoppala kertoo.

Lue lisää Ähtärin pesäpallotoiminnasta Läntisen alueen sivuilta, katso kuvat seuran pesäpallojaoston Facebook-sivulta ja tule mukaan!

Pesäpallo löi läpi Sastamalassa

Vammalan Lentopallo on käsite ympäri Suomea, mutta lentopallon iskulyöntien lisäksi Sastamalassa on innostuttu lyömään läpi pesäpallokentällä.

– Loimme tavoitteeksi aloittaa lasten pesiskoulun ja naisten Lady-Pesis-toiminnan. Tavoitteena oli saada 60 palloilijaa tiistaisin Varilan kentälle. Siinä olemme onnistuneet yli odotusten, iloitsee Sami Ristimäki, yksi pesäpallotoiminnan aktiiveista.

Manse PP Tampereelta on ollut apuna saattamassa uutta toimintaa liikkeelle. Kauden päätteeksi on suunnitteilla uuden pesäpallon erikoisseuran, Sastamalan Kumurin, perustaminen.

Eteenpäinmenoa on avittanut lentopallon ja pesäpallon Yhteiset Pallot -hanke, jota aluevastaava-seurakehittäjä Mika Mikola on aktiivisesti tukenut.

Lue lisää Sastamalan pesishuumasta Keskimaan alueen sivuilta ja kiinnostuksen herätessä ota yhteyttä Mika Mikolaan, 050 557 8522, mika.mikola(ät)pesis.fi!

Pesiskoulutoiminta jyllää Savo-Karjalassa

Vahvat pesäpalloseurat ovat aktiivisesti ottaneet huomioon harrastusmahdollisuuksien tarjoamisen lähikuntiin. Etelä-Karjalassa Imatran Pallo-Veikot ja Pesä Ysit Lappeenrannasta toteuttavat pesiskoulua kaupunkien lähikenttien lisäksi Ruokolahdella, Taipalsaarella, Luumäellä ja Savitaipaleella.

– Laajamittainen markkinointi yhdistettynä ilmoittautumisen helppouteen sekä lapsiperheille hyvin soveltuviin ilta-aikoihin ovat johtaneet pesiskoulun suureen suosioon. Etelä-Karjalassa vallitsee lupaava lajibuumi, kiittelee seurakehittäjä Ville Pulkkinen.

Pesiskouluja järjestetään Savo-Karjalassa tänä kesänä yli 20 seuran toimesta. Useimmille seuroille kyseessä on monivuotinen perinne, mutta uusiakin aluevaltauksia on tehty. Pesiskouluun pääsee nyt myös Savonlinnassa, Kesälahdella ja Nerkoossa.

Tutustu positiivisiin uutisiin Savo-Karjalan alueen sivuilla.

Pesiskouluja rannikolta rannikolle

Eteläisellä alueella pesiskouluun pääsee niin Etelä-Suomessa, Kymenlaaksossa kuin Varsinais-Suomessa.

– Esimerkiksi Keravalla koulupesis ja pesiskoulut on otettu hyvin vastaan. Kymenlaaksossa Haminan Palloilijoiden ja Kouvolan Pallonlyöjien vahvojen pesiskoulujen lisäksi Kotkan Into järjestää oman pesiskoulunsa. Pelaajaputki jatkuu pesiskouluista eteenpäin, kuten Varsinais-Suomessa, jossa JunnuSuper-toimintaa on käynnistetty erityisesti Turussa ja Kanta-Hämeen Humppilassa, aluevastaava Jonna Ahlqvist kertoo.

– Alueen toiminnassa pyritään monimuotoisuuteen, jotta jokaiselle löytyisi oma tapa harrastaa ja olla mukana, Ahlqvist lisää.

Katso tiedot pesiskouluista kattavasti Eteläisen alueen sivuilta.

Pesiskoulun jatkona Korttelipesis!

Pesiskoulut ovat pyörineet vilkkaasti Pohjois-Suomessakin. Napapiirin Pesis-Team on järjestänyt Rovaniemellä myös aikuisten pesiskoulun, joka on saavuttanut suurta suosiota.

Oulun Lippo Junioreiden Kaleva-pesiskoulu on yksi Suomen suurimmista. Niittyarossa riitti kuhinaa sunnuntaina, kun hiekkatekonurmikentät täyttyivät pelipäivää viettäneistä innokkaista pesiskoululaisista. Suuren määrän myötä osallistujat jaettiin ”pienten” ja ”isojen” ryhmiin.

Jatkoa seuraa. Pesiskoulun jälkeen käynnistyy Korttelipesis 2018 viikolla 28. Harjoitukset pidetään kerran viikossa ja turnauspäivä on joka viikonloppu sunnuntaisin. Katso lisätiedot Oulun Lippo Juniorien kotisivuilta.

Aiheesta lisää

Pesäpalloliiton alueiden yhteystiedot