Etenee-leiri jaetaan kahtia 2019, järjestäjinä Koskenkorva ja Lapua

20.4.2018

Pesäpalloliiton läntisen alueen johtoryhmä on myöntänyt Etenee-leirin 2019 järjestelyoikeudet Koskenkorvan Urheilijoille ja Lapuan Virkiälle. Alueen lisäksi järjestäjinä vuorottelevat Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan seurat.

Edellisistä vuosista poiketen vuoden 2019 leiri jaetaan kahtia. F-G-ikäisten Etenee-leiri pelataan Lapualla 7.-9.6.2019 ja D-E-ikäisten Etenee-leiri Koskenkorvalla 14.-16.6.2019.

Suosio on ollut hurjaa. Viime vuonna Seinäjoella oli mukana peräti 118 joukkuetta ja tulevana kesänä Poriin odotetaan tämän hetken tiedolla 112 eri ikäluokkien joukkuetta 15.-17.6. Leirin jakaminen kahtia tuokin helpotusta joukkueille, jotka lisäksi tarvitsevat toimijoita esimerkiksi järjestelyvuoroihin ja tuomareiksi.

– Vuoden 2020 järjestelyoikeudet myönnettiin jo aiemmin D-E-ikäisten osalta Kankaanpään Mailalle ja Mailajunioreille. F-G-ikäisten leirin 2020 järjestää Kokemäen Kova-Väki, aluevastaava Maija Viljanen kertoo.

Koskenkorvalla ollaan innoissaan leirihankkeesta. Valtakunnallinen Naperoleiri järjestettiin Ilmajoella 1995 ja valtakunnallinen Suurleiri 1976. Nyt Koskenkorvan Urheilijat haki seurana ensimmäistä kertaa leirin järjestelyoikeuksia. Aiemmilla leireillä myös mittakaava oli täysin erilainen.

– D-E -ikäisten leirille odotetaan noin 1000 pelaajaa ja muita joukkueiden jäseniä sekä noin 2000 pelaajien mukana tulevaa pesisturistia. Näiden lisäksi pelit kiinnostavat koko maakuntaa, joten voidaan puhua isosta kesätapahtumasta alueellamme, uusi pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen kertoo.

– Ilmajokikin olisi voinut tulla kysymykseen pääpaikaksi, mutta samanaikaiset Ilmajoen Musiikkijuhlat syövät hieman siellä tiloja ja resursseja. Haluamme kokemuksia pesisleirien järjestämisestä ja sitä kautta uutta innostusta myös koko toimialueemme junioripesistoimintaan. Jos kokemukset leiristä ovat positiiviset, harkitsemme Ilmajoelle tai Kurikkaan viiden vuoden sisällä myös isomman valtakunnallista leirin hakemista, Karvonen jatkaa.

Olosuhteet Ilmajoella ja naapurikunnissa ovat huippuluokkaa. Karvosen mukaan seurassa on tehty jo vahvasti suunnitelmia tulevaa leiriä varten.

– Teemme töitä, että saamme uusittua Koskenkorvan Sähkökoje-Areenan tekonurmen pinnan ennen kesän 2019 leiriä. Lisäksi kahden naapurikunnan alueella on peräti viisi tekonurmikenttää. Käytössä ovat Jalasjärven, Jurvan, Kurikan, Ilmajoen ja Koskenkorvan tekonurmi- ja hiekkakentät.

– Uusiin lukion ja Koulutuskeskus Sedun tiloihin pystytään keskittämään iso osa leirin majoitustiloista ja ruokahuollosta.

Tänä kesänä Etenee-leiri pelataan Porissa 15.-17.6.2018. Leiri on lähes täyteen varattu, mutta ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Pesistulospalvelusta.

Etenee-leireistä 2019 kerrottiin myös Läntisen alueen nettisivuilla.

Aiheesta lisää

Etenee-leirien omat kotisivut