Leiri-ilmoittautuminen aukesi räväkästi: Lyödäänkö Tampereella kaikkien aikojen ennätys?

1.3.2018

Valtakunnallisten leirien suosio jatkuu hurjana. Kuva: Suurleiri 2017, Turku.

Valtakunnallisten leirien ilmoittautuminen kiihtyi nollasta sataan ennätysajassa, kun leireille himoitsevat joukkueet päästettiin irti tänään torstaina kello 12. – Löimme aluevastaavan Mika Mikolan kanssa leikkimielisesti vetoa ajasta, jossa yllämme 100 joukkueeseen. Minä voitin, mutta en olisi uskonut näin nopeaa tahtia ilmoittautumisissa, Manse PP Edustuksen toiminnanjohtaja ja Tampereen Suurleirin johtaja Inga Ärnfors ihmettelee.

Kahdeksan minuuttia siihen tarvittiin. Tampereen Suurleirillä yllettiin lähes heti 100 joukkueen lukemaan ja nyt käydään läpi jo varasijoja.

Kautta aikain suurin valtakunnallinen leiri pelattiin 119 joukkueen voimin Jyväskylässä 2015. Ennätys on vaarassa rikkoutua tänä kesänä Tampereella, kunhan joukkueet vahvistavat ilmoittautumisensa maksamalla ennakkomaksun.

– Aivan mahtavaa niin pesäpallon, Tampereen kuin Keskimaan alueen toiminnan kannalta. Meillä on edessä suuri, mutta hieno haaste vastaanottaa ennätysmäärin joukkueita leirille. Tervetuloa Tampereelle, tehdään tästä yhdessä pesäpallon juhlaa, Ärnfors iloitsee.

Tenavaleirille on myös lähdössä yli 100 joukkuetta. Haapajärvellä ollaan rakentamassa kaikkien aikojen Naperoleiriä, sillä ilmoittautuneita joukkueita on jo yli 90. Nuorisoleirinkin ilmoittautuminen on lähtenyt vilkkaasti liikkeelle.

– Viime vuosien trendi näyttäisi jatkuvan eli leirit vetävät puoleensa kiihtyvällä tahdilla juniorijoukkueita. Pesäpallon tulevaisuudenkuvan kannalta kehitys on erityisen myönteistä. Kiitos kuuluu kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville sekä leirien tekijöille. Leirit ovat pesäpalloyhteisön suuri ilonaihe, riemuitsee Pesäpalloliiton kilpailu- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen.

Leireille vielä mielivien tulee ilmoittautua pikaisesti osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi ja maksaa ennakkomaksu sillä nyt viedään oikeasti viimeisiä paikkoja kesän huipputapahtumiin. C-ikäisten joukkueiden tulee ilmoittautua erikseen Nuorisoleirille, vaikka joukkue osallistuisikin SM-karsintaan.

Aiheesta lisää

Ilmoittautumisohjeet valtakunnallisille leireille