Joonas Rajala Simon Kirin junioripäälliköksi: ”Työtä lajissa, jossa muutenkin intohimoisesti toimin”

26.9.2017

Simon Kirin junioripäällikkönä aloittava Joonas Rajala (oik.) ja pesäpallojaoston puheenjohtaja Mikko Kylmälä suuntaavat lujan kädenpuristuksen myötä katseensa junioritoiminnan kehittämiseen.

Simon Kiri vahvistaa junioritoimintaansa palkkaamalla lokakuun alusta lähtien oululaisen Joonas Rajalan, 26, seuran junioripäälliköksi. Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatti pelasi päättyneen kauden Ykköspesistä Muhoksen Pallo-Salamien joukkueessa. Pian tradenomiksi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuva Rajala opiskeli ylioppilaaksi Sotkamon urheilulukiossa.

Kokenut juniorivalmentaja odottaa innolla uutta tehtäväänsä ja tulevia haasteita.

– Pääsen tekemään työtä lajissa, jossa muutenkin intohimoisesti toimin. Samalla saan kehittää liikunta- ja urheilutoimintaa junioreiden parissa. Mikäs sen parempaa!

Junioripäällikön toimenkuvaan kuuluvat seuran juniorijoukkueiden toiminnan koordinointi, pesiskoulun rehtorin tehtävät, uusien junioreiden aktivointi pesäpallon pariin, liikuntakerhotoiminta ja pesäpalloyhteistyön kehittäminen Meri-Lapin alueella.

Simon Kiri on vuonna 1926 perustettu yleisseura, joka on viime vuosina keskittynyt pesäpalloiluun ja hiihtoon. Simon Kiri on nykyisin junioritoiminnassaan Lapin johtava pesäpalloseura ja valittiin menestyksensä ansiosta myös vuoden 2016 pesäpalloseuraksi Pohjois-Suomessa. Seuran tavoite on lasten ja nuorten liikunnan aktivoiminen sekä yhteisöllisyyden edistäminen. Seura pyrkii myös levittämään aktiivisesti pesäpalloharrastusta Meri-Lapin alueella. Kaikkiaan pesäpallon junioritoiminnassa on mukana G-juniori-ikäisistä lähtien noin 130 lasta ja nuorta. Kaikissa ikäluokissa ovat myös pätevät valmentajat. Miesten ja naisten joukkueissa on noin 20 aikuispelaajaa. Miesten joukkueet pelaavat suomensarjassa ja maakuntasarjassa sekä naisten joukkue maakuntasarjassa.

Aiheesta lisää

Lisää Simon Kirin toiminnasta seuran kotisivuilla