Drop out -huoli sanoista toimenpiteiksi: Hae mukaan OKM:n rahoittamaan hankkeeseen

19.6.2017

Miten hyvä olo luodaan liikuntaan ja urheiluun, jotta harrastaminen jatkuisi aikuisiälle saakka? Kuva: Tenavaleiri 2016.

Tutkimustulokset Suomessa ja maailmalla kertovat selkeästi: jopa 70 % lapsista tai nuorista lopettaa urheilun tai liikkumisen urheiluseurassa ennen teini-ikää. – Nyt voisi olla sopiva aika tarttua härkää sarvista ja kääntää asia toimenpiteiksi: miten kiinnitämme nuoret entistä paremmin urheiluseuroihin, Hämeen Liikunnan ja Urheilun seuratoiminnan asiantuntija, tamperelaisen Manse PP:n ykköspesispelaaja Tommi Malinen kysyy.

Edetäänkö lasten ja nuorten urheilussa lyhytnäköisesti vai halutaanko harrastuksen jatkuvan aikuisikään saakka?

Malisen mukaan keskiössä on hyvän olon luominen. Tarvitaan motivaation ylläpitämistä ja liikunnasta nauttimista.

– Haluanko minä aikuisena urheilla niin, että isäni huutaa katsomossa ohjeita toimintaani tai valmentajani päättää kaikki asiat ilman mielipidettäni? En. Haluan iloita pelistä, ajatella itsekin, toimia yhteistyössä, luoda, saada kannustavaa palautetta ja tukea sekä ennen kaikkia nauttia. Haluan kehittää itseäni ja joukkuettani, Malinen painottaa.

Hämeen Liikunta ja Urheilu on aloittanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Drop out -hankkeen (vuoden 2018 loppuun) yhteistyössä hankkeeseen ilmoittautuneiden pilottiseurojen kanssa. Tässä työssä ja sen käytäntöön viemisessä tarvitaan meitä kaikkia. Lisääkin seuroja otetaan vielä pilottihankkeeseen mukaan, otathan pikaisesti yhteyttä:

Tommi Malinen
Seuratoiminnan asiantuntija, Drop out -hanke
044 774 8825
tommi.malinen(ät)hlu.fi

Aiheesta lisää

Hämeen Liikunta ja Urheilu kotisivuillaan