Kaikki Suomen alakoulut on haastettu: Miljoonia koppeja heitetään 9.-11.5.

12.4.2017

Miljoonia koppeja napsitaan alakoulujen pihoilla 9.-11.5.

Pesäpalloliitto heittää monipuolisen liikunnan ja aktiivisuuden haasteen kaikille Suomen alakouluille. Tavoitteena on ottaa miljoonia koppeja aikavälillä 9.-11.5. ja innostaa lapsia reippailemaan niin välitunneilla kuin vapaa-ajalla. Leikkimielisessä kilpailussa voi myös voittaa laadukkaita välinepalkintoja.

Tavoitteena on innostaa mahdollisimman moni lapsi ja nuori liikkumaan. Heittäminen ja kiinniottaminen kuuluvat motorisiin perustaitoihin, joiden oppimista voi syventää monipuolistamalla harjoitteita. Hyviä vinkkejä löytyy Pesäpalloliiton tuottamasta nykyaikaisesta 105 pesäpallo-onnistumista –materiaalista.

Toisen näkökulman Miljoonia koppeja –kilpailuun antavat oppilaiden keskinäisen yhteishengen vahvistuminen, onnistumisista nauttiminen, osallistumisen ilo ja liikunnallisuuden omaksuminen osaksi jokaista päivää.

– Valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteena ja hallituksen kärkihankkeena on saada jokainen peruskouluikäinen lapsi liikkumaan tunti päivässä. Miljoonia koppeja –kilpailu tukee omalta osaltaan tätä tavoitetta tekemällä liikunnasta helppoa ja hauskaa, Pesäpalloliiton seurakehittäjä Anriika Taunila kertoo.

Uudistuneessa kilpailussa lasketaan koppien määrän sijaan liikkumiseen käytettyä aikaa. Yhden merkinnän saa 10 minuutin heittelystä ja tavoitteena on vähintään tunti kopittelua päivässä. Oppilaat päivittävät itse omat tuloksensa tietokantaan, joka päivittyy reaaliaikaisesti.

– Pienen kisailun toivotaan innostavan oppilaita vieläkin enemmän heittämään ja ottamaan koppeja. Haluamme tuoda lisää liikuntaa lasten arkeen ilman mainittavampia kustannuksia. Oikeastaan päinvastoin, sillä koko koulu voi voittaa kilpailussa upeita tuote- ja välinepalkintoja. Suomalaiset tunnetaan heittotaidostaan, joten ehkä tästäkin kilpailusta saa alkunsa yksi tai useampia hienoja menestystarinoita, Taunila innostuu.

Miljoonia koppeja –kilpailuun voi ilmoittautua aina kilpailua edeltävään päivään 8.5. saakka. Lisätietoja on saatavissa osoitteesta www.miljooniakoppeja.fi.

Aiheesta lisää

Miljoonia koppeja 9.-11.5.

Kysy lisää pesismaakunnastasi

Miljoonia koppeja Facebookissa